Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Zatrucie dioksynami możliwe tylko u osób, które skażone mięso jadłyby bardzo często

  • Autor: Gazeta.pl
  • Data: 18-12-2008, 14:00

Na prośbę naszej czytelniczki "Gazeta" ruszyła na poszukiwania placówki, gdzie zaniepokojony obywatel mógłby przebadać się na obecność dioksyn. Wszystkim, którzy chcieliby podjąć się tego zadania, szczerze odradzamy: to droga przez mękę, a jej finał rozkłada na łopatki - podaje Gazeta.pl.

Na poważnie pani Joanna zaczęła się niepokoić o swoje zdrowie kilka dni temu, gdy przeczytała w "Gazecie", że Sanepid wycofuje ze sklepów pasztet firmy PROFI. Służby sanitarne podejrzewają bowiem, że popularny przysmak może zawierać skażoną dioksynami wieprzowinę z Irlandii. Lekarze uspokajają, że do zatrucia tymi toksycznymi substancjami (wykazującymi działanie rakotwórcze) mogłoby dojść tylko w przypadku osób, które skażone mięso jadłyby bardzo często.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 138) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH