ZM Berger wprowadza mięsa "pomału uwarzone"
W portfolio firmy Berger - producenta mięs i wędlin - pojawiły się produkty z linii „pomału uwarzone". To mięsa przygotowane według metody sous-vide.

Sposobów na przyrządzanie mięs jest bez liku, jednak rzadko kucharze-amatorzy mogą w domowym zaciszu korzystać ze zdobyczy współczesnej nauki i w prosty sposób naśladować najwybitniejszych szefów kuchni. Właśnie taką, niezwykle docenianą metodą gotowania, którą bardzo chętnie stosują profesjonaliści jest sous-vide.
Technika ta bazuje na wykorzystaniu próżniowego pakowania produktu, który następnie poddawany jest powolnemu gotowaniu w kąpieli wodnej lub parowej. W efekcie otrzymujemy wykwintną potrawę, która nie traci wartości odżywczych czy witamin, charakteryzuje się natomiast niepowtarzalnym smakiem i aromatem.
W ofercie ZM Berger, producenta „ślōnskich szpecyjałōw” znajdziemy różnorodne mięsa, przygotowane zgodnie z techniką sous-vide. Wśród produktów poddanych długotrwałej obróbce
w próżniowym opakowaniu w temp. 85 st. C mamy do wyboru: gęsinę, indyka, kaczkę, wieprzowinę bądź królika.
Mięso pomału uwarzone firmy Berger to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Wystarczy jedynie wyjąć produkt z kartonika i wstawić go na 30 minut do piekarnika.
Mięso pomału uwarzone
Producent: ZM Berger
Sugerowana cena: od 19,90 zł/kg do 39,90 zł/kg (w zależności od rodzaju mięsa)
Gramatura: ok. 500-700 g (paczka)
Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.
