Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

ZM Henryk Kania: Klienci czytają i analizują etykiety

  • Autor: RW,portalspozywczy.pl
  • Data: 23-05-2016, 09:16
ZM Henryk Kania: Klienci czytają i analizują etykiety
Dominika Rąba, członek zarządu ZM Henryk Kania. Fot. ZM Henryk Kania

Dominika Rąba, członek zarządu Zakładów Mięsnych Henryk Kania, przyznaje, że konsumenci z większą świadomością podchodzą dokonują zakupu produktów spożywczych - Czytają i analizują etykiety ze składem. Są coraz bardziej świadomi tego, co wkładają do koszyka - zauważa Rąba.

Zdaniem Dominiki Rąby bardzo wielu konsumentów zwraca uwagę na jakość produktu przed dokonaniem zakupu. Coraz częściej czytają i analizują etykiety ze składem i w sposób bardziej świadomy dokonują decyzji zakupowych.

- Trend ten widoczny jest niezależnie od rodzaju kupowanych produktów spożywczych. Klienci coraz częściej są skłonni zapłacić więcej, by w zamian otrzymać produkt wysokiej jakości. Chętnie wybierają wyroby wartościowe, z dużą zawartością mięsa. Szybki dostęp do najważniejszych informacji dotyczących składu, gwarantują im produkty paczkowane, których popularność stale rośnie - tłumaczy Dominika Rąba.

Jak dodaje w odpowiedzi na zmieniające się oczekiwania konsumentów Zakłady Mięsne Henryk Kania mają w swojej ofercie wiele produktów, które spełniają ich oczekiwania. 

- Są to np. kabanosy pieczone Maestro, charakteryzujące się bardzo wysoką mięsnością, parówki „Na Dzień Dobry”, które nie zawierają fosforanów i glutaminianu monosodowego, czy też szynka wędzona Maestro o obniżonej zawartości soli. A podobnych wyrobów mamy znacznie więcej - wyjaśnia Dominika Rąba, członek zarządu Zakładów Mięsnych Henryk Kania. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

KANKANIA

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • sef 30-05-2016, 22:17:
a zwłaszcza produkty od HK należy sprawdzać bardzo dokładnie bo zamiast szynki zapakują łopatkę kupioną gdzieś od niemców duniczyków a reklama mówi że to najlepsze polskie mięso kania nawet uboju nie prowadzi
  • PawelW 23-05-2016, 15:16:
I bardzo słusznie! Mówi się, że chytry dwa razy traci, i często polacy tak mają, nie chcac doplacic za produkt wyzszej jakosci. To sie na szczescie faktycznie zmienia. Sam też lubie w jakość - mam tez troche bydla, i dostaja calkiem sporo dodatkow z klubu superhodowcy, choc nikt tego ode mnie nie wymaga.

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 822) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH