Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mięso

ZM Henryk Kania: Segment kabanosów bardzo perspektywiczny

- Kabanosy są najdynamiczniej rosnącym segmentem w kategorii wędlin, który jako jedyny przyciągnął nowych nabywców rok do roku (2014 vs 2015). W naszej ocenie jest on bardzo perspektywiczny i nadal będzie się rozwijał na podobnym poziomie - podkreśla w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Dominika Rąba, członek zarządu Zakładów Mięsnych Henryk Kania.

ZM Henryk Kania: Segment kabanosów bardzo perspektywiczny
Fot. Materiały prasowe

Dominika Rąba zwraca uwagę, że duża popularność kabanosów ma tak naprawdę kilka przyczyn. Jednym z kluczowych jest inne podejście konsumentów, którzy już kilka lat temu przestali je spożywać jako "wędlinę do chleba" a zaczęli traktować jako przekąskę. 

Kabanosy są postrzegane jako idealny dodatek do domowych imprez, zimnych płyt, czy też dodatek do piwa. Dominika Rąba podkreśla, że charakteryzują się dłuższym niż większość wędlin terminem przydatności do spożycia.

- Wykorzystując stały wzrost popularności kabanosów wśród polskich konsumentów, wielu producentów zaczęło więc urozmaicać swoje portfolio w tym zakresie o różne odmiany smakowe. Ruch ten stanowił skuteczną odpowiedź na dość nowy zwyczaj konsumencki, jakim było i nadal jest poszukiwanie innowacyjnych i niespotykanych połączeń smakowych produktów spożywczych. Trend ten widoczny jest z resztą nie tylko na rynku wędliniarskim, ale także w innych obszarach rynku spożywczego - zauważa.

Zakłady Mięsne Henryk Kania także intensywnie rozwijają swoją ofertę w zakresie kabanosów, w której znajduje się m.in. linia kabanosów o gramaturze 120 g w siedmiu wariantach smakowych – od pikantnych papryczek piri piri, poprzez żurawinę, bekon i paprykę, aż po warianty: klasyczny, wędzony i drobiowy.

- Ponadto proponujemy klientom także najwyższej jakości kabanosy pieczone w nowoczesnym, kartonowym opakowaniu w dwóch odmianach: klasycznej i pepperoni. Wszystkie one są źródłem białka oraz – co ważne – mogą być przechowywane poza warunkami chłodniczymi - mówi Dominika Rąba, członek zarządu Zakładów Mięsnych Henryk Kania. 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

KANKANIA

więcej informacji:

ZM Henryk Kania RSS ALERT    /    Dominika Rąba RSS ALERT    /    kabanosy RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 18.212.93.234
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.