REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

ZM Henryk Kania: Segment kabanosów bardzo perspektywiczny

  • Autor: RW, portalspozywczy.pl
  • Data: 19-05-2016, 11:09
ZM Henryk Kania: Segment kabanosów bardzo perspektywiczny
Fot. Materiały prasowe

- Kabanosy są najdynamiczniej rosnącym segmentem w kategorii wędlin, który jako jedyny przyciągnął nowych nabywców rok do roku (2014 vs 2015). W naszej ocenie jest on bardzo perspektywiczny i nadal będzie się rozwijał na podobnym poziomie - podkreśla w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Dominika Rąba, członek zarządu Zakładów Mięsnych Henryk Kania.

REKLAMA

Dominika Rąba zwraca uwagę, że duża popularność kabanosów ma tak naprawdę kilka przyczyn. Jednym z kluczowych jest inne podejście konsumentów, którzy już kilka lat temu przestali je spożywać jako "wędlinę do chleba" a zaczęli traktować jako przekąskę. 

Kabanosy są postrzegane jako idealny dodatek do domowych imprez, zimnych płyt, czy też dodatek do piwa. Dominika Rąba podkreśla, że charakteryzują się dłuższym niż większość wędlin terminem przydatności do spożycia.

- Wykorzystując stały wzrost popularności kabanosów wśród polskich konsumentów, wielu producentów zaczęło więc urozmaicać swoje portfolio w tym zakresie o różne odmiany smakowe. Ruch ten stanowił skuteczną odpowiedź na dość nowy zwyczaj konsumencki, jakim było i nadal jest poszukiwanie innowacyjnych i niespotykanych połączeń smakowych produktów spożywczych. Trend ten widoczny jest z resztą nie tylko na rynku wędliniarskim, ale także w innych obszarach rynku spożywczego - zauważa.

Zakłady Mięsne Henryk Kania także intensywnie rozwijają swoją ofertę w zakresie kabanosów, w której znajduje się m.in. linia kabanosów o gramaturze 120 g w siedmiu wariantach smakowych – od pikantnych papryczek piri piri, poprzez żurawinę, bekon i paprykę, aż po warianty: klasyczny, wędzony i drobiowy.

- Ponadto proponujemy klientom także najwyższej jakości kabanosy pieczone w nowoczesnym, kartonowym opakowaniu w dwóch odmianach: klasycznej i pepperoni. Wszystkie one są źródłem białka oraz – co ważne – mogą być przechowywane poza warunkami chłodniczymi - mówi Dominika Rąba, członek zarządu Zakładów Mięsnych Henryk Kania. 

 

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

KANKANIA

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (21 459) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH