Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

ZM Henryk Kania: Spodziewamy się dynamicznego rozwoju segmentu produktów suchych i plastrowanych

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 31-08-2017, 11:35
ZM Henryk Kania: Spodziewamy się dynamicznego rozwoju segmentu produktów suchych i plastrowanych
fot. materiały prasowe

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. opublikowały raport podsumowujący pierwsze półrocze 2017 roku. W sprawozdaniu, poza osiągniętymi wynikami, spółka przedstawiła również swoje plany na kolejne miesiące.

Według informacji podanych w raporcie w 2017 roku Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. będą kontynuować współpracę z firmami świadczącymi usługi outsourcingowe w zakresie produkcji, będących właścicielami bardzo nowoczesnych i nowo wybudowanych zakładów przetwórstwa mięsnego. W powyższych zakładach na podstawie umów lokowania produkcji są produkowane wyroby wędliniarskie na zlecenie Emitenta.

- Alokowanie procesu produkcyjnego wyrobów wędliniarskich w posiadanych zakładach przetwórczych pozwala na zwiększanie efektywności operacyjnej poprzez silniejszą specjalizację każdego z posiadanych obiektów. Optymalizacja procesów produkcyjnych bezpośrednio wpływa na zmniejszenie się kosztów operacyjnych, a w konsekwencji na poprawę wypracowywanych przez spółkę poziomów rentowności - napisano w sprawozdaniu. 

W najbliższym roku obrotowym ZM Henryk Kania zamierzają w dalszym ciągu rozwijać gamę oferowanych produktów suchych oraz podsuszanych oraz wprowadzać całkowicie nowe linie produktowe. Przeprowadzone przez firmę badania konsumenckie wykazały, że konsumenci oczekują coraz to większej gamy smakowej wyrobów wędliniarskich.

- Jedną z najistotniejszych kwestii związanych z rozwojem spółki jest dalsze skupianie się na nowatorskim podejściu do konfekcjonowania wyrobów wędliniarskich. Dynamizacja sposobu życia konsumentów sprawia, że zmieniają się ich gusta i oczekiwania odnośnie kupowanych wyrobów wędliniarskich. Rośnie zapotrzebowanie klientów na możliwość dokonania szybkiego zakupu w samoobsługowych sklepach, zapakowanych, bezpiecznych i gotowych do natychmiastowego spożycia wędlin. Spodziewamy się dalszego dynamicznego rozwoju zwłaszcza segmentu produktów suchych i plastrowanych - poinformowała spółka.

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. planują dalsze wprowadzanie, w ramach wszystkich podmiotów współpracujących ze spółką, innowacyjnych działań mających na celu automatyzację i robotyzację procesów produkcyjnych.

- Spółka w 2017 roku będzie nadal prowadzić ogólnopolską kampanię reklamową, której celem będzie zwiększenie rozpoznawalności brandu „Henryk Kania Maestro” na rynku wędliniarskim w Polsce, co z kolei przełoży się na dalsze wzrosty sprzedaży produktów sygnowanych tą marką - podkreślono w raporcie. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

KANKANIA

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH