ZM Pekpol wprowadzają linię pasztetów warzywnych (zdjęcia)
Marka Pekpol poszerzyła swoją ofertę wprowadzając nową linię pieczonych pasztetów warzywnych „Dziarskie Jarskie”. Powstały one w 100 proc. ze świeżych warzyw i nie zawierają żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i sztucznych barwników. Linia „Dziarskie Jarskie” to propozycja dla wegetarian i wszystkich, którzy chcą urozmaicić swój codzienny jadłospis o produkty roślinne.

W nowej warzywnej linii znalazły się cztery smaki pasztetów: z brokułami, z żurawiną, z selerem oraz z marchwią i soczewicą.
– Jako firma obserwujemy zmieniające się preferencje konsumentów, analizujemy trendy i staramy się tworzyć spełniającą oczekiwania klientów ofertę. Także tych, którzy preferują dietę bezmięsną. Dlatego też postanowiliśmy przygotować linie produktową opartą wyłącznie na warzywnym składzie – mówi Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu ZM Pekpol Ostrołęka.
Produkty zostały przygotowane ze świeżych warzyw z dodatkiem naturalnych przypraw. Pasztety nadają się do jedzenia zarówno na zimno – pasują do pełnoziarnistego i pszennego pieczywa, jak i na ciepło.
Cena: ok. 6 zł
Waga: ok. 210 i 220 g
ZM „Pekpol Ostrołęka” to producent wyrobów mięsnych, obecny na polskim rynku od 45 lat. ZM „Pekpol Ostrołęka” prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i zagranicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów, jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Szwecja, Litwa, Łotwa, Estonia i innych. Gama wyrobów to: wędzonki, kiełbasy cienkie i grube, kabanosy, parówki, wędliny podrobowe, wyroby blokowe oraz wyroby bezmięsne. Znaną i cenioną marką przez konsumentów są Kurpiowskie Specjały, Paryżanki czy linia produktów warzywnych - Dziarskie Jarskie. ZM „Pekpol Ostrołęka” wciąż rozszerza ofertę, dostosowując ją do potrzeb rynku, unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie i produkty zaspokajające potrzeby konsumentów.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.