ZM Silesia stawiają na dania gotowe. Zapowiadają nowości

Kategoria dań gotowych ma przed sobą dobre perspektywy. Zmiana trybu życia, a przede wszystkim deficyt czasu powodują, że konsumenci coraz chętniej po nie sięgają. Dostrzegają to także producenci, którzy stale rozwijają swoją ofertę. Wśród nich znajdują się Zakłady Mięsne Silesia.
W rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Krzysztof Woźnica, prezes Zakładów Mięsnych Silesia, przyznał, że jego firma pracuje nad dalszym rozwojem kategorii dań gotowych.
- Prace nad ofertą dań gotowych cały czas trwają. Na początku tego roku wprowadziliśmy trzyskładnikowe dania obiadowe - mięso z dodatkami. Schab z kaszą jęczmienną i kapustą zasmażaną oraz kurczaka z ryżem i gotowaną marchewkę. Mięso jest pieczone bez dodatku tłuszczy, całość zapakowana w plastikową tackę, dzięki czemu obiad wystarczy podgrzać w mikrofali przez kilka minut, aby był gotowy do zjedzenia - mówi Woźnica.
W ofercie Zakładów Mięsnych Silesia znajdują się również zupy, m.in. falki w rosole, gulaszowa i grochowa, dostępne w gramaturze przewidzianej na posiłek dla całej rodziny.
- Niebawem pojawią się kolejne nowości. Przygotowaliśmy linię całkiem nowych produktów, choć opartych na znanej i lubianej przez Polaków przekąsce. Produkty będą doskonale wpisywały się w trend „szybkiej” przekąski, lunchu w pracy, zapakowane w lekkie, wygodne opakowania – czyli szybko, smacznie i wygodnie - zapowiada Krzysztof Woźnica, prezes Zakładów Mięsnych Silesia.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!