Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

ZM Warmia z nową linią steków z wołowiny dojrzewającej

  • Autor: informacja prasowa
  • Data: 04-10-2017, 10:57
ZM Warmia z nową linią steków z wołowiny dojrzewającej
fot. mat. pras.

Zakłady Mięsne „Warmia” wprowadzają na rynek nową linię steków z wołowiny dojrzewającej „Sztuka mięsa”. W skład nowej linii produktów wchodzą m.in. steki z polędwicy, antrykotu i rostbefu oraz burgery wołowe.

Steki z wołowiny dojrzewającej to nowość w ofercie produktów firmy Warmia. Mięso pochodzi z młodego bydła ras mięsnych, wypasanych na warmińsko-mazurskich łąkach i karmionych specjalnie przygotowanymi, naturalnymi paszami bez sztucznych polepszaczy. Mięso dojrzewa w specjalnych chłodniach pod okiem specjalistów od kilku dni w przypadku delikatnej polędwicy do 8 tygodni w przypadku innych części mięsa. W efekcie mięso staje się kruche i uzyskuje niepowtarzalny smak.

- Wołowina, poza walorami smakowymi, posiada także cenne wartości odżywcze niezbędne w prawidłowej diecie. Mimo, że w Polsce moda na wołowinę wciąż się rozwija.  Jednocześnie obserwujemy jak zmienia się kultura jedzenia. Polacy coraz częściej decydują się na przyrządzanie steków i burgerów we własnej kuchni, przekonując się, że odpowiednio przygotowana może być równie dobra, jak w restauracji. Stąd pomysł na „Sztukę mięsa”, której wyjątkowość stanowi proces dojrzewania mięsa pochodzącego z  mięsnych ras bydła. Wołowina dojrzewająca posiada jeszcze jedną zaletę – jej smak i kruchość  znacznie różni się od tego co jest nam znane w postaci tradycyjnych steków – mówi Bartosz Jankowiak, kierownik marketingu i sprzedaży regionalnej Zakładów Mięsnych „Warmia”.

Produkty z linii „Sztuka mięsa” sprzedawane są w pojedynczych porcjach – steki z wołowiny dojrzewającej: 150g, 200g i 250g oraz burgery: 110g i 200g – zamkniętych w hermetycznych opakowaniach. W ofercie znajdują się również steki minutowe z udźca. Wszystkie produkty opatrzone są prostą instrukcją, która ułatwi domowe przyrządzanie wyśmienitych dań z wołowiny.

Zakłady Mięsne „Warmia” to producent wysokiej jakości wyrobów mięsnych z tradycjami. Od blisko 30 lat Warmia dostarcza klientom wędliny i mięso pochodzące z własnych hodowli i od sprawdzonych, lokalnych dostawców.

Ogromna dbałość o jakość wyrobów przyczyniła się do uzyskania przez firmę możliwości handlu w państwach Unii Europejskiej. Produkty firmy sprzedawane są na terenach 5 województw, w sklepach, marketach i hurtowniach oraz w sieci własnych Sklepów Firmowych. W ofercie znajdziemy m.in.:

- linię wyrobów tradycyjnych z Warmińskiej Wędzarni
- wyroby kruche z dodatkiem przypraw i czosnku
- wyroby wołowe.

„Warmia” stawia na wołowinę. To wysokiej jakości mięso jest podstawą menu Steakowni - sklepu/restauracji – sieci rozwijanej przez firmę. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 484) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH