Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

ZM Zakrzewscy uruchamiają nową halę rozbioru mięsa wołowego (zdjęcia)

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 18-10-2017, 09:52
ZM Zakrzewscy uruchamiają nową halę rozbioru mięsa wołowego (zdjęcia)
Nowa hala rozbiorowa w ZM Zakrzewscy, fot. mat. pras.

Zakłady Mięsne Zakrzewscy, dzięki inwestycji w jedną z najnowocześniejszych w Europie linii rozbioru mięsa wołowego, będą w stanie eksportować nie tylko ćwierćtusze wołowe – jak dotychczas, ale także konfekcjonowane, porcjowane i pakowane próżniowo mięso.

Zakłady Mięsne Zakrzewscy to rodzinna firma prowadzona od ponad 20 lat przez braci Janusza i Dariusza Zakrzewskich w Kosowie Lackim, we wschodniej części Mazowsza. Przedsiębiorstwo zajmuje się skupem żywca wołowego i wieprzowego, ubojem i rozbiorem zwierząt rzeźnych oraz dostarcza wysokiej jakości mięso kulinarne. Dzięki inwestycji w jedną z najnowocześniejszych w Europie linii rozbioru mięsa wołowego zakład będzie w stanie eksportować nie tylko ćwierćtusze wołowe – jak dotychczas, ale także konfekcjonowane, porcjowane i pakowane próżniowo mięso.

- Decyzja o rozbudowie zakładu wynikała z rosnącego popytu na wysokiej jakości polskie mięso wołowe w Europie. Szacujemy, że 70% produkcji z nowej hali trafi na rynek unijny. Aby spełniać najwyższe standardy jakościowe zainwestowaliśmy w najnowocześniejsze technologie rozbioru, pakowania oraz rozwiązania pozwalające na identyfikację produktu na każdym etapie wytwarzania. Zdajemy sobie sprawę, że równie ważne jak innowacyjne maszyny są materiały wykończeniowe, dlatego w nowej hali zastosowaliśmy specjalistyczne posadzki Flowfresh, które od lat doskonale sprawdzają się w naszym zakładzie – powiedział Andrzej Gąsiorowski, dyrektor ds. technicznych w ZM Zakrzewscy.

W nowej hali ZM Zakrzewscy na powierzchni 3 tys. mkw. wykonano specjalistyczne, antybakteryjne posadzki Flowfresh HF o grubości 6 mm, w kolorze jasnoszarym. Są to bezspoinowe poliuretanowo-cementowe posadzki żywiczne przeznaczone m.in. do stosowania przy mokrych procesach przetwórczych w przemyśle spożywczym. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Vfd 19-10-2017, 16:27:
A zona zajmuje miejsce w szkole i zgarnia wszystkie nagrody,jakby jej bylo jeszcze malo.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 786) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH