Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

ZMW Kaminiarz rozwija linię boczku smażonego gorącym powietrzem

  • Autor: portalspozywczy.pl/PR
  • Data: 21-03-2017, 11:29
ZMW Kaminiarz rozwija linię boczku smażonego gorącym powietrzem
Tomasz Przymencki, dyrektor produkcji ZMW Kaminiarz, fot. ZMW Kaminiarz

- Boczek smażony w plastrach rozpoczęliśmy produkować kilka lat temu na zamówienie klientów zagranicznych z segmentu HoReCa. Zintensyfikowaliśmy wówczas działania sprzedażowe w kraju i z czasem okazało się, że także rynek wewnętrzny otwarty jest na nowości. Produkt znalazł uznanie, stąd rozwój linii - mówi Tomasz Przymencki, dyrektor produkcji ZMW Kaminiarz.

ZMW Kaminiarz wprowadził na rynek kolejny produkt: boczek smażony sałatkowy. To drobno pokrojone płatki boczku, swoista mięsna przyprawa, łatwa do aplikowania do sałatek, czy zup. Boczek sałatkowy, podobnie jak boczek w plastrach, oferowany jest w gramaturze 250 g, z myślą o kliencie indywidualnym oraz 500 g i większej, dedykowanej do odbiorców profesjonalnych, jak restauracje, hotele oraz firmy cateringowe, głównego odbiorcy produktu. Do wyprodukowania każdego 100 g produktu użyto 200 g boczku.

Zupełną nowością na rynku polskim jest najnowszy produkt: Bekon Smażony Kostka, który stanowi dalsze rozwinięcie linii boczków smażonych. Do wyprodukowania 100 g produktu użyto 285 g boczku. Ze względu na swoją funkcjonalność, produkt adresowany jest przede wszystkim do segmentu HoReCa.

Jak informuje ZMW Kaminiarz, boczki smażone to produkty z kategorii premium. - Produkty wytwarzane są nowatorskiej i ciągle jeszcze unikatowej technologii smażenia gorącym powietrzem, nie wymagającej stosowania tłuszczy. W technologii tej szybko cyrkulujące gorące powietrze, przenika przez mięso, zapewniając odpowiedni stopień wysmażenia. Produkty smażone nadają się do spożycia na zimno, jako mięsne snacki, lub po krótkiej obróbce termicznej - informuje producent.

- Zastosowanie tych wyrobów jest bardzo szerokie. Oprócz zup i sałatek, smażony boczek stosowany jest także do klasycznej jajecznicy, makaronów, burgerów, czy jako zimna przekąska - mówi Waldemar Szymczak, dyrektor handlu  ZMW Kaminiarz. – Produkty mają również niezaprzeczalne walory ekonomiczne. Boczek w tej formie oznacza brak ubytków i strat, wygodniejszą pracę, skrócenie czasu na przygotowanie dań. Dla zawodowych kucharzy znaczenie ma też wyższa estetyka dań, uzyskiwana dzięki perfekcyjnemu cięciu, z kolei dla właścicieli restauracji oznaczają efektywniejszą kontrolę kosztów – podkreśla.

Zakład Mięsno-Wędliniarski Kaminiarz to zakład wyspecjalizowany w produkcji boczku, który stanowi 95 proc. oferty. Produkuje dziennie 50 ton boczków, posiada specjalne linie do jego wykrawania i obróbki, od lat spełnia międzynarodowe standardy BRC oraz IFS. Oferta boczków kierowana do kanału nowoczesnego i HoReCa to w całości produkty bezglutenowe. Ich uzupełnieniem jest limitowana produkcja klasycznych wędlin i wędzonek, jak szynka dojrzewająca, polędwica sopocka, czy kiełbasa krakowska.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 259) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH