REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Mleko: Ile masła w maśle?

  • Autor: Katarzyna Walterska
  • Data: 01-05-2008, 15:18
Mleko: Ile masła w maśle?

Jakość produktów mleczarskich z roku na rok jest coraz gorsza. Masło przestaje być masłem, a sery stają się produktami seropodobnymi. Kto zawinił? Nieuczciwi producenci chcący szybko i łatwo zarobić, czy konsument, który kupuje tani towar? A może polskie normy są zbyt wyśrubowane?

Dalsza część artykułu (97%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

KOMENTARZE: (16)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Leo Ben... 06-12-2009, 18:26:
Ja rzadko kiedy kupuję krajowe wyroby, szczególnie reklamowane jako "Produkt Polski"
Zdecydowana większość producentów tych wyrobów próbuje mnie oszukać, nie utrzymując parametrów owych produktów a oznaczając je jako pełnowartościowe. Nie mam laboratorium analitycznego ale moje zmysły smaku i powonienia powodują że w organoleptyczny sposób wyczuwam zafałszowania. Płacę za te artykuły porządnymi pieniędzmi i chcę za nie mieć porządny towar.
Duże nieprawidłowości występują w artykułach produkcji mleczaeskiej jak i w artykułach, w których surowcem do produkcji jest mięso!
  • masło 123 12-05-2009, 18:55:
Pragnę skomentować ''zwykłego konsumenta''który deklaruje ze robi się mu nie dobrze od produktów mleczarskich.Domowe sposoby robienia masła są bardziej ryzykowne niż kupowanie go w sklepie nie wiem czy pan/pani zwykły konsument wie ze masło zrobione domowymi sposobami odbiega i to znacząco od standardów bezpieczeństwa chemicznego ale stricte mikrobiologicznego jeżeli wolicie jeść wylęgarnie bakterii i zajadać to z ogóreczkiem proszę bardzo!Ciekawe jakbym podał do spożycia komuś dwie próbki masła jedno na bazie tłuszczu mlecznego drugie z dodatkiem tłuszczu roślinnego ja różnicy nie widzę ale to jeżeli chodzi o smak a druga strona jest taka ze rozbiega się o cholesterol który raczej do prozdrowotnych nie należny.pozdrawiam
  • Anda 11-01-2009, 07:04:
Pośrednicy i niuczciwi sprzwdawcy'Przeddem kupowali z hurtowni lewy spirytus i pochone,teraz mleko w skupie spada a cene w sklepie te same,anawet wyższ.

Zobacz wszystkie komentarze (16)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 614) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH