REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Sery korycińskie

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz
  • Data: 25-09-2007, 09:19
Sery korycińskie

Na szlaku biegnącym z Białegostoku do Augustowa leży gmina Korycin. Pod Korycinem w bardzo ładnie położonej małej wiosce Szumowo Agnieszka Gremza wytwarza sery korycińskie.

Dalsza część artykułu (96%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

KOMENTARZE: (44)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Pani z Sieradza 17-09-2012, 11:30:
Kupiłam ser Pani Agnieszki na jarmarku w Siedlcach (poprzedni weekend). Czegoś tak okropnego nie jadłam już dawno. To są jakieś kpiny. Gdzie jest sanepid i dlaczego nie kontroluje takiej żywności. Cały dzień bolał mnie brzuch po tym serze. Śmierdział niesamowicie a do tego zachowywał się jak żywy (spuchł mi w lodówce). Musiałam go wyrzucić. Jeszcze raz pytam gdzie się podziewa SANEPID ???Jak można sprzedawać takie ohydne produkty....???
  • Jakub 11-09-2012, 18:08:
Różna cena produktów regionalnych zależy przede wszystkim od surowca i samego produktu. Jeśli produkt wymaga bardzo dużo surowca, który bardzo trudno pozyskać i dużego nakładu pracy to normalne, że będzie drogi.
  • Alek 11-09-2012, 15:20:
Zgodzę się z Panem.
Nie wiem jednak, czy jest Pan świadomy, że na rynku mamy mleko o różnej jakości. Można udoić mleko ekstra jakości, (i wtedy ser nie może kosztować poniżej 20 zł/kg bo byłoby to nieopłacalne). Można również wykorzystać mleko od krowy, która była leczona np. antybiotykiem, co przekłada się na cenę serów i wtedy producenci (nieuczciwi) sprzedają złej jakości towar za bezcen, na którym tracą klienci. Jest to bardzo niezdrowe.Tutaj doszukiwałbym się przyczyn w różnicach w cenie produktów regionalnych (nie tylko serów).
Wolny rynek owszem rządzi się swoimi prawami. Uważam jednak, że powinniśmy się czasami zmuszać do głębszej analizy, a nie tłumaczyć pewnych zachowań wolnym rynkiem.

Zobacz wszystkie komentarze (44)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 605) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH