Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Danone: Trendy konsumenckie rozwijają się równolegle w Europie i w Polsce

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 28-07-2017, 16:38
Danone: Trendy konsumenckie rozwijają się równolegle w Europie i w Polsce
Przemysław Gostkiewicz fot. Danone

Obserwujemy bardzo szybkie przenikanie trendów konsumenckich i detalicznych między Polską a Europą. Kiedyś trendy przychodziły do nas z opóźnieniem. Teraz rozwijają się niemal równolegle – powiedział w rozmowie z serwisem portalspożywczy.pl Przemysław Gostkiewicz, dyrektor ds. Strategii i Efektywności Sprzedaży – Polska i Kraje Bałtyckie, Kraje Nordyckie oraz Kraje Wschodniej i Centralnej Europy, Danone Świeże Produkty Mleczne.

Jak zauważa, z jednej strony trend prozdrowotny powoduje wzrost zainteresowania produktami podstawowymi, z drugiej zwykły jogurt z owocami już nie wystarcza. - Reakcja producentów na zmiany jest bardzo szybka, co powoduje, że polski rynek produktów mlecznych jest bogaty w innowacje, niezwykle konkurencyjny i charakteryzuje się dużą zmiennością. Co jednak istotne, tylko nielicznym innowacjom udaje się zbudować silną i trwałą pozycję na rynku. Większość nowości znika z rynku po roku lub nawet szybciej – mówi Przemysław Gostkiewicz.

Danone ma w swojej ofercie kilka ikonicznych marek, których portfolio jest tak rozwijane, aby odpowiadać na trendy konsumenckie. - Takim przykładem udanej innowacji, w ramach doskonale rozpoznawanej marki jest wprowadzenie do produkcji w zakładzie w Bieruniu oferty Danio w innowacyjnych saszetkach, pozwalających na bezpieczne przechowywanie produktu nawet do 6 godzin poza lodówką, co pozwala na wygodną konsumpcję poza domem – mówi dyrektor Gostkiewicz.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • prawdoholik 31-07-2017, 09:20:
jeśli powrócimy do natury nie będziemy potrzebować trendów i producentów żywności - bo w większości są to przetwórcy a żywność swoje pochodzenie bierze zawsze od rolnika - reszta procesów sprawia że żywność przetworzona staje się niezdrowa a zawracanie odpadów z przemysłu spożywczego do pasz sprawia że nawet mięso w stanie surowym nie ma takiej jakosci jak dawniej - po co mi np jogurcik zageszczany z aromatem truskawki i sokiem z buraka? dodam do mleka owoc i mam lepszy zdrowszy produkt

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 793) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH