REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Ekspert: Stoiska z serami i wędlinami nie mogą być połączone

  • Autor: Gazeta Wyborcza Wrocław
  • Data: 02-04-2013, 11:12

W wielu sklepach stoiska z serami i wędlinami są połączone. Ekspedienci nie mają pojęcia o tym, że przenoszą na produkty mięsne mikroorganizmy, które naturalnie występują w serach, jednak przeniesione na wędliny bardzo ograniczają ich trwałość - mówi w rozmowie z Gazetą Wyborczą Tadeusz Szmańko, badacz mięsa z Katedry Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Przyrodniczego.

REKLAMA

Tadeusz Szmańko zdradza w rozmowie z "GW", że standardów sanitarnych przestrzega się najbardziej restrykcyjnie w dużych sklepach, na przykład na stoiskach patronackich czy firmowych. Podobnie jest z zakładami produkcji. Im większy, tym większa szansa na to, że spełnia ściśle określone procedury. - Mamy w Polsce renomowane duże zakłady mięsne. Stan sanitarny jest tam naprawdę na wysokim poziomie - dodaje badacz mięsa.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 605) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH