Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mleko

FRSiH 2018: Tłuszcz w mleku jest nośnikiem smaku i jest potrzebny

Chcę podkreślić, że w przypadku naszej produkcji, tłuszcz jest wzmacniaczem smaku. Nie wyobrażam sobie, aby dla naszych serów mielibyśmy obniżać zawartość tłuszczu. Tak naprawdę pożądane jest aby tłuszczu było jeszcze więcej, niż normalnie zawiera go mleko – powiedział Krzysztof Wróblewski, wiceprezes SM Lazur w czasie debaty Mleczarnie w pogoni za trendami podczas XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

FRSiH 2018: Tłuszcz w mleku jest nośnikiem smaku i jest potrzebny
Krzysztof Wróblewski, wiceprezes SM Lazur

Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
Data: 16-11-2018, 14:32

Jego zdaniem większość trendów kulinarnych, w tym zmniejszania zawartości tłuszczu, jest kształtowana i promowana przez celebrytów i blogerów kulinarnych. - Nie do końca jest to dobra robota – podkreślił Krzysztof Wróblewski.

Zauważył, że naturalnym wyzwaniem każdego działu sprzedaży jest zwiększanie wolumenów wartościowo i ilościowo. - Jest to możliwe dzięki doskonałej obsłudze obecnych klientów, zwiększanie spożycia naszych produktów jak również dzięki pozyskiwaniu nowych odbiorców. Chciałem powiedzieć na przykładzie naszej firmy, która zajmuje się produkcją niszową – specjalizujemy się w produkcji serów z przerostem niebieskiej pleśni - u nas innowacją okazało się plastrowanie serów. Potwierdzeniem tego jest fakt, że robimy to od 10 lat i nikt w Europie nie robi tego na taką skalę z serem z niebieska pleśnią. To dla nas jest duże potwierdzenie innowacji technologicznej i opakowaniowej – mówił Krzysztof Wróblewski.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

SM Lazur RSS ALERT    /    Krzysztof Wróblewski RSS ALERT    /    innowacje w mleczarstwie RSS ALERT    /    zawartość tłuszczu RSS ALERT    /    mleko RSS ALERT    /    FRSiH 2018 RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 34.204.169.76
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.