Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

MAP wykorzystuje się do pakowania serów

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 31-07-2012, 14:36

Gazy techniczne znajdują szerokie zastosowanie w przemyśle mleczarskim. W szczególności wykorzystuje się je do Pakowania w Atmosferze Modyfikowanej serów twardych, półtwardych oraz tartych - powiedziała serwisowi portalspożywczy.pl Katarzyna Góra, kierownik produktu Gazy Spożywcze w Air Products.

Podkreśla, że mieszanina dwutlenku węgla i azotu wydłuża termin przydatności do spożycia wielu gatunków sera.

Stale opracowywane są nowe technologie do Pakowania w Atmosferze Ochronnej (MAP). Naszym zdaniem największe znaczenie mają te rozwiązania, które pozwalają na zmniejszenie zużycia energii elektrycznej, ilości folii oraz gazów potrzebnych do pakowania produktów spożywczych w technologii MAP - mówi Katarzyna Góra.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 472) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH