Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Mlekpol rezygnuje z syropu glukozowo - fruktozowego

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 11-05-2017, 14:31
Mlekpol rezygnuje z syropu glukozowo - fruktozowego
Ewa Gromadzka /fot. Mlekpol

Mlekpol zmienia receptury swoich produktów. Systematycznie usuwa z nich syrop glukozowo – fruktozowy. Teraz zmieniona została receptura Maślanki Mrągowskiej.

To kolejny wyrób SM Mlekpol, z którego wyeliminowaliśmy syrop glukozowo - fruktozowy. Podobnie jak w przypadku jogurtów Milko, serków homogenizowanych Rolmlecz czy serków wiejskich Łaciatych z dodatkiem owoców, słodycz Maślankom Mrągowskim oddadzą wyłącznie owoce i cukier. Warto pamiętać, że maślanka, to jeden z bardziej wartościowych tradycyjnych napojów fermentowanych. Nie zapominajmy o tym, szczególnie w okresie wiosenno - letnim kiedy częściej uzupełniamy płyny oraz szukamy lekkich przekąsek. SM Mlekpol poleca połączyć przyjemne z pożytecznym i sięgnąć właśnie po Maślanki Mrągowskie - mówi Ewa Gromadzka, kierownik marketingu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie.

Marka Maślanka Mrągowska ulepszyła nie tylko skład. Już w maju w sklepach pojawią się kartony maślanek w nowej szacie graficznej.

Mazurski krajobraz z kartonów Maślanki Mrągowskiej absolutnie nie znika. Uspójniliśmy i unowocześniliśmy logo marki. Jest bardziej wyraziste i czytelne. Klimat beztroskich wakacji kojarzących się z Mazurami i orzeźwiającą maślanką – także został podkreślony graficznie. – dodaje Ewa Gromadzka.

Nowych, ulepszonych Maślanek Mrągowskich można spodziewać się w sklepach już w maju. Dotychczasowe produkty linii będę także sprzedawane – do wyczerpania zapasów.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

Ceko buduje nową markę POPRZEDNI ARTYKUŁ

Ceko buduje nową markę

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • olga 17-05-2017, 13:41:
moje dzieci piją tylko waszą maślankę mrągowską i tylko mleko łaciate z butelki...są uzależnieni!!! pozdrawiam
  • Tata dwoch córek 15-05-2017, 22:12:
Ruchy pozorne drodzy fabrykanci.

Dalej walicie 20% cukru + farbki z buraka do jogurtow owocowych, aby zamaskowac niska zawartosc owocow.

Z dzieciakami kupujemy i pijemy kefir z malej lokalnej spoldzielni mleczarskiej, czasem dodajemy wlasny niskoslodzony dzem + kilka lisci miety - i mamy super napoj.

Wasze kolorowe buteleczki, skaczace owocki i usmiechniete truskaweczki nie maja wstepu do naszej lodowki.

A zamiast fikutasnych bioaktimelkow w mikrobuteleczkach jemy kiszona kapuste i ogorki. Wszyscy zyja.

Mozna? Mozna! ..a nawet trzeba.

Do widzenia.
  • techno-truciciel 12-05-2017, 10:36:
słodkość utrzymają za pomoca aromatu słodzącego nie będącego słodzikiem, co pozwoli im ograniczyć wagowo cukier nawet do 40% - wycofanie do tego GF - strzał w 10 ku zdrowszym produktom

Zobacz wszystkie komentarze (6)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 904) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH