Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Nowe rozporządzenie ws. maksymalnych cen mleka w programie Szklanka Mleka

  • Autor: RW., portalspożywczy.pl
  • Data: 06-06-2011, 13:01
Nowe rozporządzenie ws. maksymalnych cen mleka w programie Szklanka Mleka

Rząd ogłosił nowe rozporządzenie w sprawie maksymalnych cen mleka i przetworów mlecznych dostarczanych do przedszkoli i szkół w roku szkolnym 2011/2012. Zawiera ono nowe maksymalne ceny mleka i przetworów mlecznych dostarczanych do przedszkoli i szkół, z wyłączeniem szkół wyższych, w roku szkolnym 2011/2012.

Rozporządzenie z dnia 27 maja 2011 r. ustala, że mleko o zawartości co najmniej 1 proc. tłuszczu, poddane obróbce cieplnej w opakowaniach o pojemności większej niż 0,25 litra może kosztować do 1,24 zł/litr, w opakowaniach o pojemności nie mniejszej niż 0,23 litra i nie większej niż 0,25 litra może kosztować do 2,24 zł/litr, a w opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,23 litra, ale nie mniejszej niż 0,20 litra może kosztować do 2,30 zł/litr.

Mleko o zawartości co najmniej 1 proc. tłuszczu, poddane obróbce cieplnej, z dodatkami smakowymi w opakowaniach o pojemności nie mniejszej niż 0,23 litra i nie większej niż 0,25 litra może kosztować do 3,28 zł/litr, a w opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,23 litra, ale nie mniejszej niż 0,20 litra może kosztować do 3,50 zł/litr.

Jogurty z mleka o zawartości co najmniej 1 proc. tłuszczu bez dodatków smakowych lub z dodatkami smakowymi w opakowaniach o pojemności większej niż 0,25 litra mogą kosztować do 3,68 zł/litr, w opakowaniach o pojemności nie mniejszej niż 0,23 litra i nie większej niż 0,25 litra mogą kosztować do 3,68 zł/litr, a w opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,23 litra, ale nie mniejszej niż 0,20 litra mogą kosztować do 3,68 zł/litr, a w opakowaniach o pojemności mniejszej niż 0,20 litra mogą kosztować do 3,68 zł/litr.

Twarogi i twarożki o zawartości co najmniej 40 proc. tłuszczu w suchej masie, bez dodatków smakowych mogą kosztować do 6,43 zł/kg; sery topione o zawartości co najmniej 40 proc. tłuszczu w suchej masie, bez dodatków smakowych mogą kosztować do 7,54 zł/kg, a sery, inne niż topione, o zawartości co najmniej 45 proc. tłuszczu w suchej masie, bez dodatków smakowych mogą kosztować do 10,71 zł/kg.

Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 września 2011 r.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 472) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH