Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partnerzy serwisu

partner serwisu partner serwisu partner serwisu
Mleko

Nowe sery Spomleku dla HoReCa

Bursztyn Szefa i Szafir Szefa to polskie sery klasy premium, które zostały wyprodukowane z myślą o szefach kuchni i prowadzonych przez nich restauracjach. Ich walory będzie można poznać wyłącznie w dobrych, polskich restauracjach.

Nowe sery Spomleku dla HoReCa
fot. materiały prasowe

Sery długodojrzewające pod marką Skarby Serowara spotkały się z ogromnym uznaniem konsumentów indywidualnych oraz branży gastronomicznej.

- Historia sera Bursztyn sięga 2002 roku, ale w ciągu kilku ostatnich lat obserwujemy satysfakcjonujące zainteresowanie naszymi produktami ze strony profesjonalistów. A mam na myśli szefów kuchni, kucharzy, restauratorów, organizatorów ważnych dla branży eventów. W konsekwencji, nasze sery długodojrzewające są obecne podczas wielu wydarzeń i konkursów kulinarnych. A co ważniejsze – wkroczyły na zaplecza kuchenne polskich restauracji. – tłumaczy Emilia Pożarowszczyk, Kierownik Działu Marketingu i PR  firmy Spomlek.

Wychodząc naprzeciw bardzo wysokim wymaganiom szefów kuchni, Spomlek podjął unikatową na skalę kraju decyzję o produkowaniu wyjątkowych pod względem jakości serów: Bursztyn Szefa oraz Szafir Szefa. Jest to rodzaj sera dedykowany wyłącznie sektorowi HoReCa, a co za tym idzie – niedostępny w sprzedaży detalicznej dla konsumentów indywidualnych. Ich walory będzie można poznać wyłącznie w restauracjach, w których szefowie kuchni zdecydują się je serować jako dodatek do deski serów lub składnik przygotowywanych potraw.

- Skarby Serowara to sery długodojrzewające, a przykładem jest nasz Bursztyn, który dojrzewa minimum pół roku zanim trafi do sprzedaży. Dzięki temu ma tak kruchy miąższ z charakterystycznymi kryształkami i intensywnym aromatem. Z kolei Bursztyn Szefa i Szafir Szefa dojrzewają aż 15 miesięcy! To naprawdę wyjątkowy produkt, który ma sporą szansę podbić serca szefów i ich gości. Jest kruchy, wyraźny w smaku, a wspomniane kryształki aminokwasów są wyczuwalne podczas gryzienia – mówi Monika Grzeszuk, Specjalista B&R Spomleku.

Warto przypomnieć, że długodojrzewające sery Spomleku są produkowane ze starannie wyselekcjonowanego, polskiego mleka o wysokiej i powtarzalnej jakości. Co ciekawe, po uformowaniu każdy krąg trafia do 30-letniej solanki, a następnie na kilka miesięcy do dojrzewalni, gdzie jest ręcznie masowany przez dedykowane temu zadaniu „pielęgniarki”.

więcej informacji:

Spomlek RSS ALERT    /    Emilia Pożarowszczyk RSS ALERT    /    sery dla HoReCa RSS ALERT    /    produkty mleczarskie dla HoReCa RSS ALERT    /    sery dojrzewające RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 207.46.13.214
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.