REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Potężny wzrost sprzedaży Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach

  • Autor: pr/portalspozywczy.pl
  • Data: 23-05-2011, 18:58
Potężny wzrost sprzedaży Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach
Wzrost przychodów i zwiększenie sprzedaży MSM Mońki związane są między innymi z uruchomieniem działu konfekcjonowania i wprowadzeniem na rynek serów w plasterkach, w opakowaniach typu

Aż o 115 proc. wzrosła w 2010 roku sprzedaż Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach. Większe wpływy wynikają między innymi ze stałej modernizacji produkcji wprowadzeniu nowości.

REKLAMA

W ubiegłym roku firma zanotowała przychód przekraczający 174 mln zł - to o 20 proc. więcej niż w roku 2009. Wzrost przychodów i zwiększenie sprzedaży MSM Mońki związane są między innymi z uruchomieniem działu konfekcjonowania i wprowadzeniem na rynek serów w plasterkach, w opakowaniach typu "otwórz-zamknij". Poszerzenie oferty MSM Mońki o nowy asortyment to wyjście naprzeciw potrzebom konsumenta. Obecnie sery konfekcjonowane są najbardziej dynamicznie rozwijającym się segmentem naszej sprzedaży - wyjaśnia Krzysztof Doliński, dyrektor handlowy MSM Mońki.

Wzrost sprzedaży wynika również z lepszej koniunktury na rynku i rosnącego popytu na sery dojrzewające. W roku 2010 segment serów żółtych zanotował drugi pod względem wartości wzrost. Jak podaje The Nielsen Company, w okresie od lutego 2010 do stycznia 2011 sprzedaż w tym sektorze wyniosła ponad 1,5 mld zł. W handlu detalicznym, w którym skoncentrowana jest sprzedaż serów żółtych zanotowano 4,2-procentowy wzrost wolumenu.

- Ciągła modernizacja i unowocześnianie parku maszynowego przedkłada się na jakość naszych wyrobów, a co za tym idzie na wzrost sprzedaży - mówi Krzysztof Doliński. Prócz nowej linii produkcyjnej do plastrowania serów i nowoczesnego zespołu suszarniczego, w 2010 roku uruchomiono również proszkownię, przystosowaną do produkcji Koncentratu Białek Serwatkowych. Dobrze tolerowane przez organizm białka serwatkowe znajdują zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym i produkcji odżywek dla sportowców.

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Firma powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie.

Spółdzielnia specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, produktów tłuszczowych: masła extra i mieszanek, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (22 870) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH