Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes Hochland: Konsumenci stale oczekują nowości

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 18-04-2012, 12:10
Prezes Hochland: Konsumenci stale oczekują nowości
Jacek Migrała, prezes i dyrektor generalny Hochland Polska

Polski klient oczekuje innowacyjnych rozwiązań. Dowodzi tego wysoki poziom akceptacji nowości produktowych wprowadzanych przez naszą firmę na przestrzeni ostatnich lat - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Jacek Migrała, prezes i dyrektor generalny Hochland Polska.

Innowacje pozwalają osiągnąć przewagę konkurencyjną, a także poznać grupy docelowe odbiorców danej firmy. Wreszcie innowacje stanowią podstawowy impuls prokonsumpcyjny, szczególnie ważny w przypadku producentów markowych, do których zalicza się Hochland Polska.

Prezes Migrała zaznacza jednak, że nie można sklepów traktować jako poligonu doświadczalnego dla producentów. - Po pierwsze jest to - szczególnie w przypadku sieci - poligon dość kosztowny, a po drugie - istnieje realne ryzyko utraty wizerunku marki w przypadku zbyt szerokiego testowania rozwiązań niedopracowanych lub wątpliwych.

Jacek Migrała objął funkcję prezesa zarządu i dyrektora generalnego Hochland Polska z początkiem listopada 2011 roku. Jacek Migrała swoją karierę zawodową rozpoczynał w Hochland Polska, w momencie wejścia firmy na rynek polski w latach 90-tych. W kolejnych etapach kariery zdobywał doświadczenie zawodowe w zakresie zarządzania i kierowania w branży dóbr konsumpcyjnych, jako dyrektor generalny takich firm jak: Bahlsen, Eckes Granini i Chiquita w Polsce. Ukończył Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie. Włada językami: angielskim i niemieckim.

Hochland Polska Spółka z o.o., jeden z liderów rynku serów, należy do Grupy Hochland, której centrala - spółka Hochland SE, mieści się w Heimenkirch w Niemczech. Grupa Hochland zatrudnia około 4200 pracowników w 8 państwach, a w 2010 osiągnęła łączny obrót na poziomie 1 mld Euro. Kilkudziesięcioletnie doświadczenie w produkcji serów, nowoczesne technologie i rygorystyczne przestrzeganie zasad produkcji na światowym poziomie gwarantują najwyższą jakość produktów.

Firma Hochland Polska (utworzona w 1993) posiada trzy zakłady produkcyjne (w Kaźmierzu pod Poznaniem, Baranowie i Węgrowie), w których zatrudnia niemal 1000 pracowników. Hochland specjalizuje się w Polsce w produkcji serów topionych (w krążkach, plasterkach, bloczkach, kubeczkach), serów kremowych - twarogowych, twarożków, serów żółtych i pleśniowych. Do portfela marek dostępnych w Polsce należą najpopularniejsze sery - m.in. Hochland, Almette, Valbon czy Patros.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 983) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 268)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH