Prezes Mlekovity: Zmniejszamy produkcję półproduktów, a zwiększamy produktów finalnych takich jak sery

- Myślę, że w ogóle zrezygnujemy z wytwarzania półproduktów i nastąpi to w ciągu kilku najbliższych miesięcy. Ponadto zastanawiam się nad rozwojem produkcji lodów, jesteśmy jedynym producentem lodów na Podlasiu na skalę przemysłową, a nasze lody produkowane są według tradycyjnej receptury ze świeżej śmietanki, przez co ich smak jest wyjątkowy - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Dariusz Sapiński, prezes GK Mlekovita.
Mlekovita przekroczyła już możliwości produkcyjne. - Sprzedaż lodów wzrasta przez upały, które teraz mamy, Mlekovita mogłaby sprzedać kilka razy więcej lodów niż w tej chwili. Lody w Polsce sprzedaje się 3-4 miesiące w roku. Aby produkcja i sprzedaż lodów miała sens, trzeba produkować je już od stycznia. W sezonie nie ma możliwości zaspokojenia rynku z bieżącej produkcji.
Rynek lodów będzie się rozwijał, a my stawiamy na wysoką jakość naszych lodów, dzięki temu nie mamy problemów ze zbytem - podkreśla prezes Sapiński.

KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!