REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes Sertop: Liczę, że wzrośnie konsumpcja serów topionych

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 23-07-2012, 10:16
Prezes Sertop: Liczę, że wzrośnie konsumpcja serów topionych
Jan Gaweł, Prezes Sertop sp z o.o.

Perspektywę rozwoju rynku produktów mleczarskich oceniamy pozytywnie. Trend spadku konsumpcji krajowej serów topionych powinien z czasem się odwrócić - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Jan Gaweł, Prezes Sertop sp z o.o.

REKLAMA

Od początku bieżącego roku obserwujemy powrót na polski rynek firmy Bel - lidera sprzedaży serów topionych w Europie. Podobnie obserwujemy rosnącą aktywność w tym segmencie rynku firmy Bongrain. Akcje reklamowe emitowane na zlecenie tych bardzo mocnych graczy rynkowych zapewne wpłyną na jeszcze korzystniejsze postrzeganie serów topionych jako składnika naszej diety. W tym upatrujemy szansę na wzrost również naszej sprzedaży.

Co do produktów probiotycznych, to akurat niewielkie tu pole pozostaje dla naszych asortymentów. Wszystkie one są pakowane na gorąco, zatem jakakolwiek korzystna mikroflora nie może być do nich dodawana. Akcentujemy jednak wysoką zawartość wapnia w serkach topionych oraz wysoką strawność zawartych w nich białek i przyswajalność witamin rozpuszczonych w tłuszczu mlecznym. Nie aspirujemy z naszymi serkami do produktów grupy light. Karmimy smakoszy, chcących zaspokoić głód, oferując im produkty o wysokiej wartości odżywczej za relatywnie niską cenę.

Czytaj także:
Prezes Sertop: Spadek spożycia serów topionych trwa już od czterech lat
Prezes Sertop: Głównym zagrożeniem dla mleczarstwa jest spekulacja

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • orre 23-07-2012, 16:22:
Taż sama ilość twojego pełnowartościowego mazdamera ma co najmniej tyle samo lub więcej i tłuszczu i kalorii w porównaniu do napadniętych przez ciebie serków topionych i bynajmniej bez dodatkowych działań konserwująco-barwiąco-stabilizujących tam także się nie obywa. Zdrowo czy nie zdrowo? Nie dajmy się zwariować. Grunt to zachować umiar i urozmaicać pożywienie, a nie jakieś nagonki czy krucjaty prowadzić, co gorsza bez liczenia się z faktami. Zdecydowanie są produkty daleko bardziej aktywnie działające na wylewanie się boczków ze spodni niż serki topione.
  • Erro 23-07-2012, 10:41:
Serek topiony to pochodna sera, gdyż powstaje po jego przetworzeniu przy użyciu topników takich jak kwas cytrynowy, mlekowy i ich sole. W produktach tego typu znaleźć można szeroką gamę dodatków smakowych, zapachowych, substancji zagęszczających. Nie poleca się ich osobom dbającym o linię. Te śniadaniowe przysmaki maja tak ogromne ilości kalorii, że jedynie na co mogą pozytywnie wpłynąć to obficie wylewające się boczki ze spodni Zdrowe czy nie zdrowe? Zabić nas nie zabiją, ale lepiej grahamkę urozmaicić plastrem pełnowartościowego mazdamera niż mazidłem z chemicznym pochodzeniem.

Zobacz wszystkie komentarze (2)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 116) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH