REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes Spomleku: Jesteśmy otwarci na wszystkie źródła inspiracji

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 28-05-2012, 13:57
Prezes Spomleku: Jesteśmy otwarci na wszystkie źródła inspiracji

Jesteśmy otwarci na wszystkie potencjalne źródła inspiracji, a także na opinie o produkcie, szczególnie w etapie jego opracowywania. Oczywiście główna rola w opracowywaniu koncepcji nowości produktowych leży po stronie działu marketingu i serowarów. Niemniej każda rada z zewnątrz może być cenna i trzeba ją zawsze rozpatrzyć - mówi serwisowi portalspożywczy.pl Edward Bajko, prezes Spomleku.

REKLAMA

Często zdobywamy je za pośrednictwem naszego sklepu firmowego. Prowadzimy w nim badania dotyczące np. nazwy produktów. Również najnowszy ser, który lada moment pojawi się na rynku, „konsultowaliśmy" w ten sposób - dodaje.

Jak twierdzi szef Spomleku, pracownicy spółdzielni bardzo często biorą udział w degustacjach lub badaniach sensorycznych nowych produktów. Oceniają ich smak, zapach i podpowiadają, co i jak chcieliby poprawić. Pracownicy, jako najważniejsi ambasadorowie zarówno marki jak i firmy, powinni być zadowoleni ze swoich produktów, dlatego tak ważna jest dla zarządu opinia załogi.

Podkreśla, że zarząd oczywiście może sugerować jakieś działania, jednak w procesie kreacji produktu ogranicza się do wsparcia i ostatecznej akceptacji. - Wychodzimy z założenia, że posiadamy odpowiednie kadry, wyspecjalizowane w prowadzeniu tych działań. Kreatywni pracownicy potrzebują życzliwości i możliwości działania, a nie nadzoru na każdym kroku. Jeżeli stawiamy na nowoczesność firmy, musi przejawiać się to w nowoczesnym zarządzaniu, gdzie każdy bierze odpowiedzialność za odpowiednie wykonanie powierzonych mu zadań - mówi Edward Bajko.

Pracując na nowoczesnym wyposażeniu, spełniającym całkowicie oczekiwania firmy, innowacji szukamy w organizacji pracy i podejściu do produkcji. Wytwarzaniem serów zarządzamy poprzez stanowcze określanie celów obejmujących m. in. zawartość wody, poziom tłuszczu, wydajność pracowników. Z roku na rok są one coraz bardziej wyśrubowane, ale możliwe do zrealizowania. Pozwala to zoptymalizować produkcję i jej efekty w ujęciu jakościowym, operacyjnym i kosztowym. Wytwarzamy lepsze sery, a przy tym taniej i sprawniej.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (23 110) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH