REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Prezes Spomleku: Jesteśmy otwarci na wszystkie źródła inspiracji

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 28-05-2012, 13:57
Prezes Spomleku: Jesteśmy otwarci na wszystkie źródła inspiracji

Jesteśmy otwarci na wszystkie potencjalne źródła inspiracji, a także na opinie o produkcie, szczególnie w etapie jego opracowywania. Oczywiście główna rola w opracowywaniu koncepcji nowości produktowych leży po stronie działu marketingu i serowarów. Niemniej każda rada z zewnątrz może być cenna i trzeba ją zawsze rozpatrzyć - mówi serwisowi portalspożywczy.pl Edward Bajko, prezes Spomleku.

REKLAMA

Często zdobywamy je za pośrednictwem naszego sklepu firmowego. Prowadzimy w nim badania dotyczące np. nazwy produktów. Również najnowszy ser, który lada moment pojawi się na rynku, „konsultowaliśmy" w ten sposób - dodaje.

Jak twierdzi szef Spomleku, pracownicy spółdzielni bardzo często biorą udział w degustacjach lub badaniach sensorycznych nowych produktów. Oceniają ich smak, zapach i podpowiadają, co i jak chcieliby poprawić. Pracownicy, jako najważniejsi ambasadorowie zarówno marki jak i firmy, powinni być zadowoleni ze swoich produktów, dlatego tak ważna jest dla zarządu opinia załogi.

Podkreśla, że zarząd oczywiście może sugerować jakieś działania, jednak w procesie kreacji produktu ogranicza się do wsparcia i ostatecznej akceptacji. - Wychodzimy z założenia, że posiadamy odpowiednie kadry, wyspecjalizowane w prowadzeniu tych działań. Kreatywni pracownicy potrzebują życzliwości i możliwości działania, a nie nadzoru na każdym kroku. Jeżeli stawiamy na nowoczesność firmy, musi przejawiać się to w nowoczesnym zarządzaniu, gdzie każdy bierze odpowiedzialność za odpowiednie wykonanie powierzonych mu zadań - mówi Edward Bajko.

Pracując na nowoczesnym wyposażeniu, spełniającym całkowicie oczekiwania firmy, innowacji szukamy w organizacji pracy i podejściu do produkcji. Wytwarzaniem serów zarządzamy poprzez stanowcze określanie celów obejmujących m. in. zawartość wody, poziom tłuszczu, wydajność pracowników. Z roku na rok są one coraz bardziej wyśrubowane, ale możliwe do zrealizowania. Pozwala to zoptymalizować produkcję i jej efekty w ujęciu jakościowym, operacyjnym i kosztowym. Wytwarzamy lepsze sery, a przy tym taniej i sprawniej.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 952) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH