Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Przy produkcji serów mleko owcze jest dwukrotnie wydajniejsze niż krowie

  • Autor: pr, www.portalspozywczy.pl
  • Data: 16-05-2013, 09:24

W Polsce mleko owcze pozyskiwane jest w niewielkiej ilości z ok. 223 tysięcy owiec wypasanych głównie na terenie Podhala i Bieszczad. Mleko pochodzące od owiec rzadko spożywane jest w postaci surowej, w większości przerabia się je na ser.

Przy produkcji serów mleko owcze jest dwukrotnie wydajniejsze niż krowie. Na terenie naszego kraju mleko przerabia się metodami tradycyjnymi na bundz, z którego produkuje się bryndzę , a także na sery twarde naturalne i wędzone.

 


 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 904) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH