Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sanepid: W zakładach spożywczych jest coraz czyściej

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 03-09-2008, 12:51

- W województwie lubuskim w 2007 roku skontrolowano 387 zakładów spożywczych, z czego uchybienia wykryto zaledwie w 11, co stanowi 2,84 proc. skontrolowanych. Dla porównania w 2006 roku, uchybienia wykryto w 6,22 proc. skontrolowanych firm spożywczych - mówi Maria Wruk, z Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Gorzowie Wielkopolskim.

- Zdecydowanie stan czystości i przestrzeganie przepisów sanitarnych poprawia się. Z roku na rok jest coraz lepiej - dodaje Maria Wruk. Do najczęściej pojawiających się uchybień zaliczają się brudne ściany i sufity, a także braki w dokumentacji.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 340) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH