Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sertop ma stały wzrost obrotów i rentowność na poziomie pięciu procent

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 03-07-2012, 11:30
Sertop ma stały wzrost obrotów i rentowność na poziomie pięciu procent
Jan Gaweł, prezes Sertop sp z o.o.

Sertop dotąd nie odczuł kryzysu. Mimo niekorzystnej dla nas koniunktury na rynku surowców mleczarskich w latach 2009 -2011, Spółka osiągała imponujące wyniki. Rentowność sprzedaży sięga 5 proc. i jest nieosiągalna dla większości firm z branży mleczarskiej - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Jan Gaweł, prezes Sertop sp z o.o.

To pozwala na systematyczne nagradzanie naszych Wspólników, corocznymi wypłatami dywidend, które Spółka wypłaca nieprzerwanie od ponad 20 lat - dodaje.

Aktualna sytuacja Sertop Sp. z o.o. jest bardzo dobra. W ostatnich latach odnotowujemy blisko 20 proc. wzrost obrotów. Plany na ten rok również przewidują wzrost sprzedaży i w tym zakresie wydają się realne - uważa Jan Gaweł.

Sieci handlowe zamawiają u nas około 50 proc. woluminu sprzedaży. Dostawy do sieci od wielu lat wykazują tendencję rosnącą. Kanał tradycyjny z trudem utrzymuje dotychczasowy poziom obrotów. Sertop jest również od 5 lat dostawcą serów topionych dla programu PEAD. Ostatnio wygrywamy przetargi, organizowane przez Agencję Rynku Rolnego, na te dostawy. Jeżeli nawet nie uda się nam uzyskać bezpośredniego kontraktu z ARR, jesteśmy wybierani przez zwycięzców przetargu - jako podwykonawca. Przetargi te są otwarte i realizowane w sposób przejrzysty dla wszystkich naszych konkurentów. Jesteśmy specjalistą w zakresie tego produktu. Dlatego potrafimy w sposób niezawodny wywiązać się ze wszystkich warunków dostaw.

Prezes podkreśla, że głównymi konkurentami firmy na rynku są : firma Hochland, Mlekovita, Mlekpol, Lactima i wiele innych zakładów mleczarskich w których sery topione są uzupełnieniem produkcji serowarskiej. - Większość tych producentów używa - jako surowce - do produkcji serów topionych pozostałości z produkcji lub konfekcjonowania serów twardych. Sertop słynie z najwyższych wymagań jakościowych stawianych dostawcom surowców. Jako jedyni, wyznajemy znaną w branży mleczarskiej zasadę, że surowiec przesądza o jakości produktu końcowego. Nie kierujemy do przerobu tego co musimy wykorzystać lecz wyłącznie starannie dobrane sery zakupione od kwalifikowanych dostawców. Ten element decyduje o odczuwalnej przez naszych konsumentów przewadze jakości serków topionych marki Sertop - mówi prezes Gaweł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • -u8 03-07-2012, 22:29:
"W ostatnich latach odnotowujemy blisko 20 proc. wzrost obrotów." w ostatnich 20-tu? hehe

hehehe p.prezes to żartowniś nielada!
  • -u8 03-07-2012, 22:23:
"W ostatnich latach odnotowujemy blisko 20 proc. wzrost obrotów." w ostatnich 20-tu? hehe

hehehe p.prezes to żartowniś nielada!
  • Bel Anonim 03-07-2012, 12:16:
Serki Krówka Śmieszka robią bełt w bebeszkach !

Zobacz wszystkie komentarze (3)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 220) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH