Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sertop: Rośnie popularność wyrobów seropodobnych

  • Autor: RW., portalspożywczy.pl
  • Data: 20-09-2012, 14:28

W minionych latach klienci detaliczni sceptycznie podchodzili do wyrobów seropodobnych, jednak od jakiegoś czasu grupa akceptująca takie wyroby ciągle się powiększa - mówi Marek Maciejewski, Kierownik Działu Sprzedaży w Sertop. - Sytuacja ekonomiczna wielu Polaków i ich obawy o najbliższą przyszłość powodują, że klienci detaliczni poszukują tańszych wyrobów, szczególnie jeżeli chodzi o produkty codziennego zakupu. I coraz częściej wybierają seropodobne produkty.

Produkcja wyrobów seropodobnych odbywa się w takich samych warunkach, z zachowaniem najwyższych standardów produkcyjnych i technologicznych, dokładnie tak jak w przypadku wyrobów z grupy serów topionych. Sertop proponuje całą linię produktów seropodobnych pod nazwą „Domowy smak". Klienci mogą znaleźć w niej różne gramatury, tj. kostkę 100 g i krążki 300 g i 140 g oraz najpopularniejsze smaki, takie jak: Edam, Mazurski, z szynką lub szczypiorkiem. Cena pojedynczego produktu jest znacznie niższa od ceny standardowego serka. Niemniej jednak, ponieważ technolodzy Sertop dokładają wszelkich starań do jakości tych wyrobów, nie obawiamy się umieszczania, na nich swojego logo i firmowania tych wyrobów swoją marką.

- Ponieważ jakość produkowanych przez nas wyrobów z tej grupy jest równie wysoka, jak jakość oferowanych na rynku serów topionych, według naszych badań wyroby seropodobne będą stale znajdowały nabywców. Klienci przyzwyczajeni do swoich ulubionych produktów, a zmuszeni do ograniczenia codziennych wydatków, nie chcąc zmieniać swoich upodobań będą sięgali po tańsze odpowiedniki dotychczasowych. Stąd wynika nasza propozycja skierowana właśnie do grupy klientów detalicznych - uważa Marek Maciejewski.

Zaznacza, że inaczej wygląda to jednak w branży HoReCa, tutaj sytuacja od lat jest niezmienna, klienci korzystający z usług gastronomii przeważnie nie zgadzają się na obniżanie standardu. Niewątpliwy wpływ na to ma fakt, że w tym przypadku serki topione służą jako baza do przygotowywania zup, sosów i innych potraw serwowanych na ciepło a w tym przypadku użycie prawdziwego serka topionego w znaczny sposób podwyższa ich walory smakowe.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • pomorzanin 20-09-2012, 21:08:
sądze że rosnąca popularność tego typu jedzienia ( ble) to tylko i wyłącznie brak czytania etykiet, a nazywanie tego seropodobnego produktu "domowy smak" jest poprostu etycznie naganne , zada pan sobie pytanie - Czy dałbym to coś swoim dzieciom ?

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 820) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH