Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sery bardziej popularne w kawałkach niż w plastrach

  • dlahandlu.pl
  • Autor: dlahandlu.pl
  • Data: 13-04-2010, 12:33

Sery żółte to kategoria produktów, która jest spożywana przez większość kupujących. Spośród dostępnych serów konsumenci wybierają głównie sery na wagę.

- Większość klientów kupuje sery w kawałkach. Mniej więcej co piąta osoba prosi o pokrojenie sera na plasterki. Najpopularniejsze są podstawowe
gatunki serów gouda, edamski. O zakupach często decyduje cena i trwająca promocja - twierdzi sprzedawczyni ze stoiska nabiałowego ze sklepu sieci Społem działającego w Pruszkowie.

Sery paczkowane są poszukiwane przez klientów, którym zależy na czasie. Mogą zdjąć opakowanie bezpośrednio z półki.

- Jeżeli ser pakowany jest w kawałku wtedy przeważnie wybierane są porcje 150 - 250 g. jeżeli paczka zawiera plasterki klienci dodatkowo zwracają uwagę na sposób zamknięcia. Najpopularniejsze są opakowania umożliwiające wielokrotne zamykanie i otwieranie

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • regionalnesmaki 25-10-2010, 20:25:
Ja nie rozumiem, co Pani rozumie pod wyrażeniem "wysokiej jakości". Ja śmiem twierdzić, że polskie sery WYSOKIEJ jakości, sery tradycyjne i regionalne takie jak Ser Koryciński, Bryndza Podhalanska lub Podkarpacka wcale nie są towarami luksusowymi lub drogimi, owszem są ciut droższe od zwykłych, dostępnych w sklepach. Niestety są to sery praktycznie nieosiągalne, dla przeciętnego Polaka, nie dlatego, że są drogie i luksusowe, tylko dlatego, że są lokalne i produkowane w większości przez rolników w gospodarstwach. Niestety obecnie rządzą na rynku wielcy lub duzi gracze oraz żywność ekologiczna, która jakościowo wcale nie wywyższa się nad przemysłową, a ta naprawdę żywność wysokiej jakości nie ma jak się przebić do świadomości konsumenta.
Ja od pewnego czasu nie jadam serów sklepowych, mam ten komfort, że moge kupić za niemal tą samą kwotę lub nawet taniej niż w sklepie zwyczajnym, ser WYSOKIEJ JAKOŚCI. Zamierzam też podjąć działania, które pomogą umożliwią innym nabyć takie sery za niewysoką cenę.
  • angela 25-10-2010, 20:13:
myślę że co druga osoba kupuje ser w plastrach a nie w kawałkach. Sama pracuję w markecie w warszawie jestem kierownikiem działu sery i garmaż widzę ,że ludzie kupują wszystkie produkty w określonych ilościach i markach .klienci szukają produktów o dobrej choć nie zawsze wysokiej jakości,oraz przystępnej cenie.Jest naprawde procentowo niskie grono osob o wysokim statusie materialnym którzy nie licza się z kosztami utrzymania.Większość ludzi kupuje produkty z promocji,w atrakcyjnych cenach nawet ci ktorzy mają kasę,ci to chyba bo z pazerności.Reszta ludzi kupuje drogie rzeczy z prózności,by pokazać że nie mają co z kasą zrobic,aby się wywyszszyć ponad innych.Tacy przeważnie mają inny gdzieś,liczą sie tylko oni.JAKIE TO JEST PŁYTKIE>>>>>>co o tym myślicie

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 182) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH