Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spomlek stawia na współpracę z HoReCa

  • Autor: portalspożywczy.pl
  • Data: 04-12-2017, 10:27
Spomlek stawia na współpracę z HoReCa
Emilia Pożarowszczyk

Branża HoReCa dla Spomleku to obszar niezwykle istotny, w którym firma widzi duży potencjał na poziomie produktów premium. W związku z tym mleczarnia podjęła szereg działań, w celu rozwoju tego sektora. Najważniejszym jest współpraca z Jarosławem Walczykiem, Prezesem Fundacji Szefów Kuchni.

Kulinarne gusta Polaków zmieniają się – mówi Emilia Pożarowszczyk, Kierownik Działu Marketingu i PR Spółdzielczej Mleczarni Spomlek w Radzyniu Podlaskim - Poszukują oni nowych, często wyszukanych i nieodkrytych dotąd smaków. W bardzo szybkim tempie rozwija się również branża HoReCa. Z badań dostępnych na rynku wynika, że ponad połowa naszego społeczeństwa korzysta z usług gastronomicznych, a liczba ta stale rośnie. Wynika to z nowych trendów, przyzwyczajeń i bogacenia się społeczeństwa. Nasze Skarby Serowara – sery ręcznie pielęgnowane, długodojrzewające doskonale komponują się w menu restauracji, dlatego poprzez działania marketingowe staramy się zachęcić szefów kuchni do wprowadzenia do kart dań naszych znakomitych serów – dodaje.

Ser Bursztyn, najdłużej dojrzewający Skarb Serowara jest pozycją często spotykaną w menu restauracyjnym, na deskach serów oferowanych w hotelach. Są to dla Spomleku wyraźne sygnały, że w tym kanale trzeba szukać odbiorców, potencjału na rozwój marki premium.

- Rekomendacje najlepszych kucharzy, ich opinie są dla nas bardzo istotne, dlatego ambasadorem naszej marki Skarby Serowara został Jarosław Walczyk, prezes Fundacji Szefów Kuchni, należący do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju – mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik Prasowy Spomleku.

Jarosław Walczyk tworzy receptury dla przemysłu spożywczego, udziela konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji, planuje zaplecza kuchenne. Zajmuje się kompleksowym wprowadzaniem produktów na rynek. Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych, bierze czynny udział w rozwijaniu świadomości i wiedzy o branży. Jest również Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland oraz laureatem licznych nagród kulinarnych. Pracował w restauracji Strefa, gdzie otrzymał rekomendacje - dwa symbole sztućców Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016. - Jego doświadczenie, wiedza i kunszt kulinarny pasują do marki Skarby Serowara – tłumaczy Emilia Pożarowszczyk.

Bursztyn, Rubin i Szafir to zdaniem ekspertów najlepsze sery polskie długodojrzewające. Powstają w Radzyniu Podlaskim pod okiem doświadczonych serowarów, według tradycyjnych receptur opracowanych przez 15 laty.   Na szczególną uwagę zasługuje ręczna pielęgnacja oraz czas dojrzewania trwający od trzech do 12 miesięcy. Twórcy radzyńskich serów są przekonani, że Skarby Serowara to kwintesencja smaku, co potwierdzają opinie zadowolonych konsumentów.

Jesteśmy pewni, że nasze działania zmierzające do rozwoju rynku  gastronomii i hotelarstwa już w nadchodzącym roku będą widoczne w  HoReCe, a konsumenci w menu wielu dobrych restauracji znajdą nasze  Skarby Serowara  – mówi Emilia Pożarowszczyk.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 641) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.