Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spomlek wprowadza nową markę serów

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 04-10-2013, 13:23
Spomlek wprowadza nową markę serów
Edward Bajko, prezes Spomleku /fot.żelaznastudio

Spomlek wprowadza na rynek nową markę serów dojrzewających „Sery z Radzynia Podlaskiego". Cechą charakterystyczna nowego brandu jest mieszanie nowych smaków i przypraw.

Wprowadzona przez Spółdzielczą Mleczarnię Spomlek nowa marka „Sery z Radzynia Podlaskiego" nawiązuje do tych tradycji, ale jednocześnie proponuje smaki bardziej egzotyczne. Prosty i łagodny smak goudy doskonale komponuje się ze zdecydowanymi w aromacie składnikami. Spomlek przygotował propozycję pięciu nowatorskich połączeń sera z ziołamii przyprawami, zarówno z Europy, jak i Bliskiego oraz Dalekiego Wschodu.

Nowe warianty smakowe przygotowaliśmy w odpowiedzi na liczne zapytania konsumentów odnośnie serów z dodatkiem ziół. Wielu z nich wspominało niepowtarzalne smaki z dzieciństwa, do których chcieli wrócić po latach. Nasza niewielka, eksperymentalna serownia umożliwiła nam poszukiwania smaków m.in. z wykorzystaniem różnorodnych ziół i przypraw. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Mam nadzieję, że nowe sery nie tylko przypadną do gustu naszym konsumentom, ale również zachęcą ich do tworzenia własnych, domowych wyrobów serowarskich. - mówi Wojciech Styś, główny serowar Spółdzielczej Mleczarni Spomlek.

Nowa marka „Sery z Radzynia Podlaskiego" obejmuje następujące warianty smakowe:

Gouda z imbirem - pochodzący z Malezji imbir kojarzony jest głównie z sushi. Jednak jego silny, odświeżający aromat i lekko palący smak doskonale komponuje się z łagodnym smakiem goudy. Dzięki dużej ilości olejków eterycznych zawartych w imbirze stanowi doskonałe uzupełnienie diety
w trakcie przeziębień.

Gouda z ziołami i pomidorami - klasyczne połączenie smaków rodem ze słonecznej Italii. Dojrzałe pomidory oraz starannie dobrana kompozycja ziół sprawiają, że ser zyskuje wyjątkowy aromat. Ponadto dzięki czerwonej barwie stanowi oryginalny dodatek do niemal każdej sałatki.

Gouda z czarnuszką - czarnuszka od wieków wykorzystywana jest przy wypiekaniu chleba. Dziś jej delikatna goryczkowa nuta doskonale komponuje się z łagodną goudą.

Gouda z kozieradką - kozieradka to zioło popularne w kuchni hinduskiej, tajlandzkiej oraz w krajach Bliskiego Wschodu. Oprócz wyrazistego smaku wyróżnia się bogactwem witamin i przeciwutleniaczy.

Gouda z czosnkiem niedźwiedzim - czosnek znany jest nie tylko ze swoich walorów smakowych, ale także właściwości leczniczych. Jego zdecydowany aromat sprawia, że wykorzystywany jest w kuchni na całym świecie. W połączeniu z klasycznym smakiem goudy daje zaskakujący efekt. Z powodzeniem można wykorzystywać go jako przystawkę czy też jako dodatek do zup i sałatek.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Gosc 16-10-2013, 11:27:
Bajko powinie wcinać dużo sera i zapukać kefirem
  • Leon 06-10-2013, 16:03:
Jak cieć zamiecie plac to coś się zorganizuje
  • k 05-10-2013, 18:18:
Moze spomlek juz Mlekpolu :)

Zobacz wszystkie komentarze (6)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 451) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH