Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

W 2011 roku Lacpol na inwestycje wydał 50 mln złotych

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 09-12-2011, 10:33
W 2011 roku Lacpol na inwestycje wydał 50 mln złotych
Kazimierz Łoś, prezes Lacpolu

W sumie na inwestycje w tym roku wydaliśmy około 50 mln złotych. Bardzo duży wysiłek włożyliśmy w inwestycje tzw. towarzyszące, ale niezbędne - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Kazimierz Łoś, prezes Lacpolu.

Przygotowujemy dwie kotłownie do modernizacji, w Piotrkowie kujawskim i w Wolsztynie Chcemy połączyć to z modernizacją systemu energetycznego, co ma pomóc obniżyć koszty - mówi prezes Łoś.

W tej chwili budowany jest duży magazyn wyrobów suchych w Piotrkowie Kujawskim. Pozwoli na uporządkowanie wielu spraw magazynowych i logistycznych. - Drugi magazyn powstaje w Wolsztynie. Już ukończona jest faza przygotowania inwestycji. Nie zależnie od tego stale kupujemy różne maszyny. W ubiegłym roku kupiliśmy całą linię do produkcji mleka UHT i o przedłużonej trwałości. W tej chwili kupujemy dużą linie do pakowania serów topionych, gdyż ten segment nam się bardzo rozwija - podkreśla szef Lacpolu.

Prezes Łoś podkreśla, że Lacpol jest w stałym rozwoju, zarówno pod względem produktowym jak i technologicznym. - Coraz szerzej wchodzimy na rynek krajowy. Mamy całą grupę wyrobów wywodzących się z kuchni grecko-tureckiej. Stajemy się widoczni na rynku, jeśli chodzi o sery dojrzewające, topione, twarogi, a także całą drobną galanterię jak jogurty, śmietanki, śmietany, desery. Bazujemy na tzw. trwałych jogurtach. Są bardzo dobrze oceniane przez konsumentów, wzrasta nam produkcja i sprzedaż - mówi prezes Łacpolu.

W ramach Grupy Lacpol, którą tworzą zakłady obejmujące swoim zasięgiem całą Polskę, działa dziewięć zakładów produkcyjnych i usługowych, chłodnia składowa, dwie hurtownie artykułów mleczarskich oraz hotel w Krynicy Zdroju.

Czytaj także:
Prezes Lacpolu: Nie mówimy konsolidacji „nie", ale nie jest ona celem samym w sobie
Piątnica otwiera nową linię produkcyjną w Ostrołęce
Dyrektor Krones: Technologie dla mleczarstwa rozwijają się w trzech kierunkach
Prof. Zander: Mleczarnie muszą szukać oszczędności u siebie

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH