REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

W 2011 roku Lacpol na inwestycje wydał 50 mln złotych

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 09-12-2011, 10:33
W 2011 roku Lacpol na inwestycje wydał 50 mln złotych
Kazimierz Łoś, prezes Lacpolu

W sumie na inwestycje w tym roku wydaliśmy około 50 mln złotych. Bardzo duży wysiłek włożyliśmy w inwestycje tzw. towarzyszące, ale niezbędne - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Kazimierz Łoś, prezes Lacpolu.

REKLAMA

Przygotowujemy dwie kotłownie do modernizacji, w Piotrkowie kujawskim i w Wolsztynie Chcemy połączyć to z modernizacją systemu energetycznego, co ma pomóc obniżyć koszty - mówi prezes Łoś.

W tej chwili budowany jest duży magazyn wyrobów suchych w Piotrkowie Kujawskim. Pozwoli na uporządkowanie wielu spraw magazynowych i logistycznych. - Drugi magazyn powstaje w Wolsztynie. Już ukończona jest faza przygotowania inwestycji. Nie zależnie od tego stale kupujemy różne maszyny. W ubiegłym roku kupiliśmy całą linię do produkcji mleka UHT i o przedłużonej trwałości. W tej chwili kupujemy dużą linie do pakowania serów topionych, gdyż ten segment nam się bardzo rozwija - podkreśla szef Lacpolu.

Prezes Łoś podkreśla, że Lacpol jest w stałym rozwoju, zarówno pod względem produktowym jak i technologicznym. - Coraz szerzej wchodzimy na rynek krajowy. Mamy całą grupę wyrobów wywodzących się z kuchni grecko-tureckiej. Stajemy się widoczni na rynku, jeśli chodzi o sery dojrzewające, topione, twarogi, a także całą drobną galanterię jak jogurty, śmietanki, śmietany, desery. Bazujemy na tzw. trwałych jogurtach. Są bardzo dobrze oceniane przez konsumentów, wzrasta nam produkcja i sprzedaż - mówi prezes Łacpolu.

W ramach Grupy Lacpol, którą tworzą zakłady obejmujące swoim zasięgiem całą Polskę, działa dziewięć zakładów produkcyjnych i usługowych, chłodnia składowa, dwie hurtownie artykułów mleczarskich oraz hotel w Krynicy Zdroju.

Czytaj także:
Prezes Lacpolu: Nie mówimy konsolidacji „nie", ale nie jest ona celem samym w sobie
Piątnica otwiera nową linię produkcyjną w Ostrołęce
Dyrektor Krones: Technologie dla mleczarstwa rozwijają się w trzech kierunkach
Prof. Zander: Mleczarnie muszą szukać oszczędności u siebie

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (22 522) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH