Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mleko

Wegańskie masło z aquafaby podbija rynek

Fora Foods - młoda firma z nowojorskiego Brooklynu wprowadziła na rynek Faba Butter, masło z aquafaby, które "smakuje i piecze się tak jak oryginalne masło". Najlepsi szefowie kuchni, w tym wyróżniony gwiazdką Michelin Brad Farmerie, dają mu świetne recenzje, jako ważną alternatywę dla masła.

Wegańskie masło z aquafaby podbija rynek
fot. materiały prasowe
  • Źródło

Autor: www.horecatrends.pl
Data: 13-03-2019, 12:42

Aquafaba jest inaczej znana jako woda z ciecierzycy (powstała po moczeniu i gotowaniu ziaren).

Faba Butter "funkcjonuje i smakuje tak dobrze jak masło mleczne" - to opinie najlepszych szefów kuchni w Nowym Jorku. Można z nim piec lub smarować tosty, ponieważ podobno wiąże się i topi w taki sam sposób jak masło mleczne.

Fora Foods została założona w 2017 roku przez Aidana Altmana i Andrew McClure. W zeszłym roku firma otrzymała kapitał - 1,4 miliona dolarów od różnych inwestorów, aby umożliwić produkcję i sprzedaż detaliczną wegańskiego masła z aquafaby. 

Więcej na www.horecatrends.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Faba Butter RSS ALERT    /    start-upy spożywcze RSS ALERT    /    Fora Foods RSS ALERT    /    weganizm RSS ALERT    /    produkty roślinne RSS ALERT

KOMENTARZE (3)

  • jarek 2019-03-13 21:23:10
    Produkt z aquafaby co smakuje jak masło , chleb z siana i szynka z celofanu . Wszystko to smakuje jak ......Po co jeśc coś co smakuje jak , skoro mamy oryginalne produkty z oryginalnym ich smakiem .To tak jak tombak co wygląda prawie jak złoto , ale tak naprawdę to gówno jest warty .
    • Nora 2019-03-16 10:23:32
      Po co? To proste! Ponieważ produkty odzwierzęce mają swoje wady. Są niezdrowe. Szukamy czegoś, co będzie miało ten sam albo lepszy smak, ale będzie lżejsze, nie będzie się przyczyniać do raka i chorób serca, nie będzie pochodziło z ferm przemysłowych... I nie będzie powodowało cierpienia zwierząt.
      • Auto54N 2019-03-19 13:35:05
        Czy podczas produkcji masła krowy bardzo cierpią?

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 35.153.73.72
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.