Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wiceprezes Rotr: Sektor HoReCa korzysta również z produktów mleczarskich

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 11-04-2011, 14:22

Trudno jest ocenić jaki jest udział sektora HoReCa w polskim rynku mleka. Pewne jest jednak, iż restauracje, pizzerie czy kawiarnie w jakimś stopniu muszą korzystać z nabiału - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Sławomir Cichacki, wiceprezes ROTR Spółdzielni Mleczarskiej w Rypinie.

- W pizzeriach używa się sera mozzarella, w kawiarniach i restauracjach wykorzystuje się mleko, śmietanki, jogurty... Mając na względzie dynamiczny rozwój HoReCa jaki obserwujemy w naszym kraju, potencjał tego rynku dla branży mleczarskiej należy ocenić jako bardzo obiecujący - mówi Sławomir Cichacki.

Przypomina, że Spółdzielnia Mleczarska ROTR działa w sektorze HoReCa od kilku lat, a zaczynała od produkcji kilku wyrobów pod markami sieci Makro Cash and Carry.

- Następnie stworzyliśmy specjalną, dedykowaną temu sektorowi markę: Blanco Rotr. Aktualnie pod tą marką sprzedajemy: ser mozzarella, śmietanę w wiaderkach, jogurt typu greckiego, mleko i śmietanki UHT w opakowaniach o pojemnościach: 1, 5,10 litrów - informuje wiceprezes spółdzielni.

- Najbardziej popularnym produktem jest natomiast Mleko dla Baristów. Jesteśmy jedynym producentem tego typu mleka w Polsce - dodaje.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH