REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Włoska mozzarella zanieczyszczona dioksynami?

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 28-03-2008, 18:12

Po pojawieniu się pogłosek o zanieczyszczeniu sera rakotwórczymi dioksynami Komisja Europejska poprosiła władze włoskie o potwierdzenie, czy produkowana z mleka bawołów mozzarella jest bezpieczna dla konsumentów.

REKLAMA

Mozzarella di Buffala Campana jest jednym z najbardziej znanych włoskich serów. Roczna produkcja tego sera sięga 33 tys. ton o wartości ponad 300 mln euro - informuje FAMMU/FAPA. Co szósta tona trafia na eksport, zwykle do państw Wspólnoty, ale również do Rosji i na Daleki Wschód. Importu włoskiej mozzarelli zakazały już Korea Południowa i Japonia.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (23 379) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH