Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Włoska mozzarella zanieczyszczona dioksynami?

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 28-03-2008, 18:12

Po pojawieniu się pogłosek o zanieczyszczeniu sera rakotwórczymi dioksynami Komisja Europejska poprosiła władze włoskie o potwierdzenie, czy produkowana z mleka bawołów mozzarella jest bezpieczna dla konsumentów.

Mozzarella di Buffala Campana jest jednym z najbardziej znanych włoskich serów. Roczna produkcja tego sera sięga 33 tys. ton o wartości ponad 300 mln euro - informuje FAMMU/FAPA. Co szósta tona trafia na eksport, zwykle do państw Wspólnoty, ale również do Rosji i na Daleki Wschód. Importu włoskiej mozzarelli zakazały już Korea Południowa i Japonia.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 263) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 269)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH