Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Zmiany specyfikacji nazwy włoskiego sera ChnP Ricotta Romana

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 22-12-2010, 18:18

Dnia 16 grudnia 2010 roku w dzienniku urzędowym UE ukazało się rozporządzenie komisji UE nr 1192/2010, które zatwierdza zmiany specyfikacji nazwy zarejestrowanej w rejestrze chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń geograficznych (Ricotta Romana ChnP) - informuje FAMMU/FAPA.

Ricotta Romana to włoski serwatkowy ser z owczego mleka, cały proces jego produkcji odbywa się na obszarze regionu Lacjum. O zmianę specyfikacji ChnP "Ricotta Romana" wystąpili Włosi. Zmiany polegają na zakwalifikowaniu nazwy "Ricotta Romana" do innej klasy w rejestrze ChnP.

Nazwa ta była zarejestrowana w klasie 1.4 "Inne produkty pochodzenia zwierzęcego (jaja, miód, różne przetwory mleczne z wyjątkiem masła itd.)", a na mocy rozporządzenia komisji UE nr 1192/2010, nazwa "Ricotta Romana" została przeniesiona do klasy 1.3 "Sery". Rozporządzenie to wchodzi w życie dwudziestego dnia po jego opublikowaniu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 220) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH