Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Marwit wprowadza sok z pomarańczy i jarmużu

  • Autor: informacja prasowa
  • Data: 10-11-2017, 13:20
Marwit wprowadza sok z pomarańczy i jarmużu
fot. mat. pras.

Marwit, producent świeżych soków, wprowadził do swojej oferty sok z pomarańczy i jarmużu.

Pomarańczowo-jarmużowy Marwit pojawił się w kilku tysiącach sklepów na terenie całej Polski. Jest to limitowana edycja niepasteryzowanego soku sezonowego, o krótkim terminie spożycia (5 dni), sprzedawana - jak pozostałe - w szklanych, zakręcanych butelkach o pojemności 250 ml.

Propozycja Marwitu to przede wszystkim cenne źródło witaminy C - niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego człowieka. Jedna butelka soku dostarczy 36 mg tego cennego związku, czyli aż 45% dziennego zapotrzebowania dla dorosłej osoby.Moment wprowadzenia nowego soku serii limitowanej do sprzedaży nie jest oczywiście przypadkowy.

- Okres jesienny i zimowy to czas, gdy szczególnie powinno się dbać o naturalną odporność. Niskie temperatury powietrza i wysoka wilgotność sprzyjają bowiem infekcjom - przekonuje Anna Pawłowska-Kruzińska. - Uzupełnienie codziennej diety o produkty bogate m.in. w witaminę C pozwala uchronić się przed uciążliwym przeziębieniem i innymi sezonowymi dolegliwościami.

Nowy sok Marwitu jest też odpowiedzią na zapotrzebowanie klientów. Ze względu na swoje zdrowotne właściwości, jarmuż stał się w ostatnim czasie bardzo chętnie spożywanym warzywem.

Warzywa kapustowate są ważną pozycją w jadłospisie, jako cenne źródło związków mineralnych, witamin, związków biologicznie aktywnych. Jarmuż jest wśród nich szczególny ze względu na wiele cennych substancji, które zawiera. Jest między innymi najlepszym źródłem wśród kapustowatych witaminy A i E, witamin z grupy B, zawiera także kwas foliowy i niacynę.

Sok z pomarańczy i jarmużu nie jest pierwszym sezonowym produktem w ofercie Marwitu. Firma wprowadza je na rynek od dawna, na okres ok. 4 miesięcy.  Na przykład wiosną i latem 2017 roku do sprzedaży trafił sok z jabłek i ogórka z imbirem. Wcześniej w sklepach pojawiły się też produkty o smaku pomidorów i papryki, rabarbaru, winogron oraz aronii.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Maniek 10-11-2017, 18:07:
po ogorku bedzie kolejny niewypal

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 072) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH