Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Wiceprezes Ustronianki: Rynek funkcjonalnych dodatków do żywności będzie intensywnie rósł

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 27-07-2016, 12:50
Wiceprezes Ustronianki: Rynek funkcjonalnych dodatków do żywności będzie intensywnie rósł
Janusz Rubas, wiceprezes w firmie Ustronianka

- W kolejnych latach będziemy obserwować rosnące zainteresowanie produktami mającymi korzystny wpływ na zdrowie, które wspomagają m.in. walkę z chorobami cywilizacyjnymi. Rynek będzie zmieniał się zgodnie z preferencjami konsumentów, którzy coraz częściej będą poszukiwać funkcjonalnych składników, stanowiących wartość dodaną dla codziennych produktów - mówi w rozmowie z www.portalspozywczy.pl, Janusz Rubas, wiceprezes w firmie Ustronianka.

- Czy zdaniem firmy Ustronianka - polskie firmy spożywcze na dużą skalę stosują już dodatki funkcjonalne (np. błonnik, kolagen, witaminy)? W jakich branżach najczęściej stosuje się takie dodatki?

W Polsce coraz więcej firm wykorzystuje dodatki funkcjonalne, aby podnieść wartość zdrowotną, a tym samym jakość swoich produktów. Takie dodatki można znaleźć niemal na każdej półce w sklepie spożywczym. Odpowiednio dobrane i nowoczesne składniki funkcjonalne pozwalają producentom na zredukowanie zawartości wielu obecnie niepożądanych składników, bez znaczącej zmiany w smaku bądź wyglądzie produktów. Istota dodatków funkcjonalnych jest tym większa, że wartość dodana jaką przy tym oferują związana z korzystnym działaniem na przykład na układ nerwowy, immunologiczny, czy trawienny, czyni produkt bardziej innowacyjnym i pożądanym przez współczesnego konsumenta. Również w branży rozlewniczej, aseptyczne produkty bogate w witaminy, czy wspomniany błonnik oraz naturalne wody wzbogacone magnezem, jodem, potasem, w związku z rosnącą świadomością konsumentów zdobywają coraz większy udział w rynku zastępując, w większości niezdrowe i proste produkty zawierające konserwanty i syntetyczne barwniki.

- Jakie dodatki funkcjonalne wykorzystuje Ustronianka do produkcji swoich produktów?

Ustronianka konsekwentnie buduje swoją pozycję w segmencie wód i napojów funkcjonalnych. Sukces innowacyjnej linii wód funkcjonalnych Ustronianki wzbogaconych w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastki jak jod, potas, czy magnez, jak również dedykowana przede wszystkim świadomym konsumentom linia aseptycznych, funkcjonalnych napojów Ustronianka Plus na bazie wody mineralnej z dodatkiem naturalnego owocowego soku, zawierająca witaminy, żeń-szeń, L-Karnitynę, aloes i cynk, wyraźnie wskazują, że nie pozostajemy obojętni na obecne trendy i odpowiadamy na oczekiwania rynku. Stale inwestujemy również w rozwój technologii aseptycznej, która gwarantuje najwyższą jakość, bezpieczeństwo i naturalność produktów, ponieważ tylko i wyłącznie dostępność zaawansowanych technologii daje pełne spectrum możliwości.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 904) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH