Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

2 mln ton deficytu na globalnym rynku cukru

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 19-04-2015, 13:13
2 mln ton deficytu na globalnym rynku cukru

Międzynarodowa Organizacja Cukru (ISO) oczekuje, że w sezonie 2015/16 (październik/wrzesień) na światowym rynku cukru wystąpi deficyt w wysokości 2 mln ton - informuje FAMMU/FAPA za Reuters.

Firma nie podała ani szacunków produkcji, ani spożycia. Według organizacji w sezonie 2014/15 produkcja cukru ma być wyższa od jego spożycia o 1,4 mln ton.

Deficyt powinien wpłynąć prowzrostowo na ceny cukru, ale potencjalne podwyżki będą ograniczone przez wysoki poziom zapasów, jakie nagromadzono w poprzednich latach.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH