REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Analiza: Perspektywy rozwoju rynku zdrowej i ekologicznej żywności

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 25-04-2016, 21:25
Analiza: Perspektywy rozwoju rynku zdrowej i ekologicznej żywności
fot. shutterstock

Trend związany z byciem fit nie mija - Polacy chcą być piękni i zdrowi. Dlatego coraz chętniej sięgają po zdrową żywność, z czystą etykietą. Z tego również powodu liczba produktów na półkach w działach ze zdrową żywnością w sklepach stale rośnie i to wraz ze wzrostem świadomości konsumentów. I mimo, że zdrowa oraz ekologiczna żywność w Polsce to nadal temat niszowy, to jednak analitycy i eksperci spożywczego rynku oceniają ten segment jako mocno perspektywiczny.

Dalsza część artykułu (93%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

KOMENTARZE: (3)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Karl 12-05-2016, 14:37:
No i gdzieś dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele. Otóż jaja skażone NIE BYŁY EKO, to były jaja od kur z wolnego wybiegu, ale nie eko. Doczytać i bzdur nie siać...
  • Ryszard 08-05-2016, 13:20:
jak możemy mieć zdrową żywność skoro codziennie powietrze ,ziemia,woda jest zatruwana poprzez ludobójcze chemtrails jakie ma miejsce codziennie na niebie Polski
  • Kuba 27-04-2016, 10:33:
Propagandyści! Ekologiczna żywność to nie oznacza, że zdrowa. Może być np. skażona dioksynami jak podkrakowskie jaja. 100 lat temu ludzie jedli tylko żywność ekologiczna i dożywali "sędziwego" wieku mając 60-65 lat, a teraz na "przemysłowej" żywności nikogo nie dziwi uprawiający joging 90-cio latek.

Zobacz wszystkie komentarze (3)

REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 748) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH