Bonduelle: Polscy konsumenci najchętniej spożywają w Wielkanoc sałatkę jarzynową
Najczęściej wybieraną sałatką na święta jest sałatka jarzynowa, której głównym składnikiem jest kukurydza oraz groszek. Jest to najczęstsza okazja spożycia wśród konsumentów, która stanowi 30% użycia warzyw - informuje Bonduelle.

Jak wskazują badania, na święta klienci chętnie sięgają po produkty najwyższej jakości, budując wartość koszyka sprzedażowego w handlu.
Najczęściej wybieraną sałatką na święta jest sałatka jarzynowa, której głównym składnikiem jest kukurydza oraz groszek. Jest to najczęstsza okazja spożycia wśród konsumentów, która stanowi 30% użycia warzyw. Dlatego też Bonduelle rozpoczął silną kampanię TV która będzie gościła na ekranach do 31 marca 2018. Spot zobaczy blisko 1,7 mln osób z grupy docelowej i 20 milionów z populacji, w głównych stacjach telewizyjnych TVP, TVN i stacjach tematycznych
Francuski koncern Bonduelle, ekspert w dziedzinie warzyw, powstał w 1853 r. W 1992 r. powstał oddział Bonduelle Polska, który szybko stał się jedną z najbardziej dynamicznie rozwijających się filii koncernu. Bonduelle Polska jest liderem krajowego rynku konserw warzywnych, posiada gamę mrożonek, pieczarek marynowanych, leczo. Firma posiada fabrykę w Gniewkowie oraz w Ruchocicach.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.