Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Coraz więcej polskich szparagów trafia na krajowy rynek

  • Autor: Agrobiznes TVP
  • Data: 15-05-2013, 13:35
Coraz więcej polskich szparagów trafia na krajowy rynek

Uwielbiają je Niemcy, ale coraz częściej goszczą też na polskich stołach. Na lubelskim Powiślu rozpoczął się zbiór szparagów. Najpierw zbierane są zielone nieco później białe. Wszystkie smakują znakomicie. Plantatorzy cieszą się, że coraz więcej szparagów trafia na krajowy rynek - chciaż nadal uważane są za luksusowe warzywa - podano w programie "Agrobiznes" w TVP.

Ten luksus to przede wszystkim cena od 6 do 9 złotych za półkilogramowy pęczek. Szparagi kosztują, ale pracy przy nich jest wiele. Począwszy od zbioru, kończąc na przygotowaniu warzyw do sprzedaży. W tym roku zbiór jest nieco opozniony. Na lubelskim Powiślu trwa dopiero od kilku dni. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 472) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH