Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Holendrzy coraz chętniej sięgają po chilijskie owoce i warzywa

  • Autor: FAMMU/FAPA na podstawie: USDA
  • Data: 29-06-2015, 07:19

Holandia to drugi, po Stanach Zjednoczonych, największy importer chilijskich owoców i warzyw. W 2014 roku kraj ten sprowadził ich w sumie 268,6 tys. ton, a w roku 2013 niecałe 298 tys. ton - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: USDA.


Holendrzy z Chile najchętniej sprowadzali winogrona – 75,4 tys. ton, następnie niecałe 70 tys. ton jabłek, 47,2 tys. ton awokado oraz 21,6 tys. ton gruszek i po ponad 13 tys. ton żurawiny i owoców kiwi.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH