Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

HoReCa atrakcyjnym rynkiem dla hurtowni owoców i warzyw

  • Autor: SadyOgrody.pl
  • Data: 05-01-2018, 14:56
HoReCa atrakcyjnym rynkiem dla hurtowni owoców i warzyw
fot. materiały prasowe

Moda na świeże owoce i warzywa w restauracjach, kwiaty jadalne i mikrozioła napędza ruch hurtowniom owoców i warzyw. O tym, jak wygląda ten rynek, opowiada serwisowi SadyOgrody.pl Grzegorz Bukato, właściciel Hurtowni Owoców i Warzyw Bukat.

SadyOgrody: W Polsce Hurtownia Bukat działa w Warszawie, Łodzi i Lublinie, waszymi klientami jest kilkaset firm. Specjalizujecie się w ofercie HoReCa. Czy zaspokajanie potrzeb tego sektora w Polsce daje wciąż duże możliwości rozwoju firm – dostawców?

Grzegorz Bukato, właściciel Hurtowni Owoców i Warzyw Bukat:  Ten rynek cały czas dynamicznie rośnie, co stwarza możliwości rozwoju firm działających w tym sektorze. Wzrasta ilość placówek, szczególnie restauracji, które też mają coraz więcej klientów, przynajmniej w Warszawie coraz więcej ludzi je na mieście. Z drugiej strony restauratorzy biorą produkty przetworzone, żeby szybciej można było przygotować produkt. Sytuacja na rynku pracy jest taka, że coraz trudniej o pracownika, dlatego restauratorzy ratują się ograniczaniem czasu produktów.

Dużą rolę w przypadku naszej firmy, ze względu na profil działalności, odgrywa też moda na świeże owoce i warzywa.

Wchodzicie w rozwijający się rynek eko-żywności, na liście macie już 35 pozycji eko owoców i warzyw. Poza tym macie w ofercie tak „egzotyczny” asortyment jak kwiaty jadalne i mikrozioła… Widzicie w tym przyszłość, czy to po prostu element nadążania za modą?

To jeden z elementów nadążania za klientem. Kwiaty jadalne i mikrozioła są obecnie bardzo popularne, restauratorzy chcą mieć je w swojej ofercie. Natomiast z produktami ekologicznymi ciężko się przebić. I to nie cena jest tu problemem, ale podaż. Nie ma zorganizowanego rynku eko w Polsce, podaż jest niska, nikt nie jest w stanie zabezpieczyć mi dostaw przez cały rok. Owoce i warzywa ekologiczne to produkt sezonowy, a to się kłóci z polityką restauracji, które chcą mieć produkt w swojej ofercie przez cały rok.

Cały wywiad tutaj.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 830) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH