REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Kotaniec: Polacy przed świętami chętnie sięgają po gotowe rozwiązania

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 15-03-2016, 14:13
Kotaniec: Polacy przed świętami chętnie sięgają po gotowe rozwiązania
Łukasz Kotaniec, członek zarządu firmy Kotaniec – producenta sosów Folwark

- Polski konsument to nowoczesny tradycjonalista. Jest wierny tradycyjnym potrawom i na jego stole nie zabraknie baby wielkanocnej, barszczu białego czy mazurka. Nie mniej jednak polscy konsumenci mają coraz większą świadomość kulinarną, lubią eksperymentować  w kuchni, wprowadzać do niej oryginalne dodatki, które urozmaicają menu - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl Łukasz Kotaniec, członek zarządu firmy Kotaniec – producenta sosów Folwark.

REKLAMA

- Jesteśmy przekonani, że obok tradycyjnych potraw, w kuchni Polaków zagoszczą nowe potrawy, które wpisują się w nurt wielkanocny aczkolwiek nie są standardowymi daniami – mówi Łukasz Kotaniec.

Polacy mają coraz mniej czasu na wszystko. A ten, który mają, wolą spędzać z rodziną.

- Dlatego chętnie pomagają sobie w kuchni sięgając po gotowe rozwiązania – pod warunkiem, że jakość jest sprawdzona. W okresie świat wielkanocnych zdecydowanie dominują sosy takie jak: remulada duńska, majonezowy sos chrzanowy czy majonez kremowy – zapewnia Łukasz Kotaniec.

Majonez to najpopularniejszy sos świata – baza do innych sosów i podstawowy sos w każdej kuchni. - W dobie mody na zdrowe odżywianie i w dobie wiecznego niedoczasu konsumenci doceniają sprawdzone, gotowe rozwiązania. Cenią wysoką jakość, która gwarantuje im doznania smakowe. Gotowe sosy to bardzo dobre rozwiązanie jako dodatek do dań w dobie pędu życia – dodaje ekspert.

Dlatego firma Kotaniec konsekwentnie poszerza dystrybucje. - Nasze produkty są dostępne w coraz większej ilości hurtowni, dystrybutorów jak również sieciach detalicznych takich jak np. Carrefour,  Topaz, Viando, Intermarche, Gzella. Można nas znaleźć również w Makro, Selgrosie oraz sieci Eurocash – dodaje Łukasz Kotaniec.

Nie ma ograniczeń jeśli chodzi o wykorzystanie sosów Folwark. - W tym tkwi nasza siła. Szerokie portfolio sprawdzi się w daniach tradycyjnych, kuchni orientalnej, śródziemnomorskiej. Są idealne do dań głównych, przystawek/przekąsek, sałatek, dań typu fastfood – zapewnia.

Firma Folwark powstała w 1991 r. Początkowo zatrudniając kilka osób zajmowała się jedynie produkcją majonezu. Od 2015 r., kontynuuje działalność pod nazwą Kotaniec oferując sosy dla konsumentów, gastronomii oraz przemysłu.

 

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 614) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH