REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Kotaniec: Rynek sosów gotowych rośnie. Perspektywy rozwoju są obiecujące

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 02-03-2016, 12:38
Kotaniec: Rynek sosów gotowych rośnie. Perspektywy rozwoju są obiecujące
Łukasz Kotaniec, członek zarządu firmy Kotaniec – producenta sosów Folwark

- 2015 rok był dla naszej spółki bardzo udany. Udało nam się zrealizować założony wzrost sprzedaży i urosnąć ponad rynek, przy poprawie rentowności. Jesteśmy zadowoleni z 2015 r. i ambitnie podchodzimy do 2016 r. - zapewnia Łukasz Kotaniec, członek zarządu firmy Kotaniec – producenta sosów Folwark.

REKLAMA

Miniony rok był dla producenta sosów Folwark, firmy Kotaniec, udany. W 2016 r. firma zamierza skupić się na poszerzeniu dostępności swoich produktów na rynku detalicznym, chce dalej budować świadomość marki Folwark. W planach ma również wprowadzenie na rynek nowych produktów w innowacyjnych opakowaniach oraz modyfikację zakładu pod kątem dostosowania do wymogów związanych z pozyskiwaniem kolejnych certyfikatów.

- Zamierzamy skupić się na rozwoju organicznym. Uważnie obserwujemy rynek, staramy się zagospodarowywać nisze i dostosowywać do zmieniających się wymogów rynku i oczekiwań konsumentów – mówi Łukasz Kotaniec.

Jego zdaniem rynek gotowych sosów w naszym kraju rośnie a jego perspektywy są obiecujące.

- W dobie ogromnego pędu życia konsumenci chętnie sięgają po smaczne dodatki, które w prosty i szybki sposób urozmaicają standardowe dania. Poza tym Polacy doceniają polskie produkty, są dumni z polskich przedsiębiorców, zauważamy trend dużego zainteresowania polskimi produktami. Co więcej, Polacy coraz więcej podróżują, poznają zagraniczna kuchnie, smaki – dzięki czemu stają się coraz bardziej otwarci na nowości – dodaje Łukasz Kotaniec.

Od pół roku konsekwentnie rośnie cena oleju rzepakowego. - Mamy jednak nadzieję, że jest to jedynie korekta, urynkowienie cen do umiarkowanego poziomu. Podobny trend można zauważyć w cenach innych surowców, gdzie też następuje drobne, ale zauważalne podwyżki – dodaje.

Firma Folwark powstała w 1991r. Początkowo zatrudniając kilka osób zajmowała się jedynie produkcją majonezu. Od 2015 r., kontynuuje działalność pod nazwą Kotaniec oferując sosy dla konsumentów, gastronomii oraz przemysłu.

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • kucharka 07-03-2016, 10:13:
Osobiście wolę zrobić sos sama, bo wiem na pewno co w nim jest. Jeżeli chcemy zrobić sos do paprykarzu z drobiu (indyka) do dużego jogurtu typu greckiego dodajemy 3 łyżeczki mąki i 2 łyżeczki słodkiej papryki, wszystko mieszamy i dodajemy do uprzednio zrobionego mięsa, chwilę mieszamy i mamy pyszny,gęsty i nie tłusty sos bez konserwantów.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (29 743) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 215)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH