Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Menadżer Mosso: Planujemy rozbudowę istniejącej infrastruktury produkcyjnej

  • Autor: Paulina Mroziak, portalspozywczy.pl
  • Data: 02-10-2012, 16:11
Menadżer Mosso: Planujemy rozbudowę istniejącej infrastruktury produkcyjnej
Na fot. Majonez Napoleoński firmy Mosso

- W ostatnim czasie dużo się dzieje w obszarze przejęć i fuzji. Zawsze staramy się jak najlepiej wykorzystać aktualną sytuację, jaką proponuje rynek i bierzemy pod uwagę różne możliwe do zrealizowania scenariusze. Na pewno lepszy efekt synergii można osiągnąć nie tylko rozbudowując własne zakłady, ale także nabywając nowe, jednak póki co nie możemy ujawniać szczegółów planowanych przedsięwzięć na rynku akwizycji - mówi serwisowi portalspozywczy.pl, Tomasz Kwaśniewski, menadżer w firmie Mosso Kwaśniewscy Sp. J.

Z drugiej strony - jak przyznaje Tomasz Kwaśniewski - firma Mosso ma w planach nowe inwestycje związane z rozbudową istniejącej infrastruktury produkcyjnej. - Rozwój jest skierowany głównie na wprowadzenie nowych technologii produkcji olejów roślinnych, co znacząco zwiększy moce produkcyjne. Jednak aktualna sytuacja ekonomiczna na rynku FMCG w sektorze spożywczym przekłada się na spowolnienie dynamiki prac inwestycyjnych - komentuje menadżer firmy.

Jednocześnie Mosso chce zwiększać sprzedaż. - Staramy się umacniać swoją pozycję na rynku rozmawiając z różnymi sieciami handlowymi i dyskontowymi. Naszym celem jest nie tylko wzmocnienie świadomości marki w obecnym obszarze działaności, ale również ekspansja na nowe regiony - przyznaje Tomasz Kwaśniewski.

Firma chce także zwiększyć swoją obecność za granicą. Przez wiele lat nasza firma działała wyłącznie na terenie polski. Stan ten zmienił się kilka lat temu kiedy rozpoczęliśmy sprzedaż do Europy Zachodniej oraz USA. W tej chwili prowadzimy rozmowy mające na celu ekspansje na rynki wschodnie oraz dalekowschodnie - tłumaczy nasz rozmówca.

W skład spółki Mosso wchodzi Zakład Produkcji Przypraw zlokalizowany w siedzibie, w miejscowości Puchały koło Warszawy, w którym wytwarzane są m.in. ketchupy, musztardy, chrzany, sosy i majonezy (np. Majonez Napoleoński) oraz Zakład Tłuszczów Roślinnych mieszczący się w Radziejowicach Parceli, około 40 km od Warszawy, który wytwarza surowe i rafinowane oleje roślinne. Spółka posiada magazyny zbożowe, w szczególności na Lubelszczyźnie i Roztoczu, które skupują podczas żniw rzepak oraz gorczycę czarną i żółtą.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Mieszkaniec Radziejowic 25-01-2016, 14:28:
Czy rozbudowa wpłynie także na intensywniejszy smród?!

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH