Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

MicroFood rozwija kategorię żywności puffingowanej

  • Autor: portalspożywczy.pl, pr
  • Data: 19-08-2014, 16:47

MicroFood, polska rodzinna firma z Ostrzeszowa, dalej inwestuje w kategorię żywności przygotowywanej metodą puffingu. Zdecydowała się na rozszerzenie swojego portfolio o Bio Banany Puffins - banany suszone próżniowo za pomocą wspomnianej metody.

Wcześniej, w czerwcu tego roku, firma zdecydowała się na wprowadzenie pod tą samą marką (Puffins) produktu o nazwie Jagody Goji Puffins.

Technologia suszenia próżniowego nazywanego puffingiem jest unikatowa na skalę światową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33 stopni C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe, zdaniem MicroFood, są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 408) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH