REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

MicroFood rozwija kategorię żywności puffingowanej

  • Autor: portalspożywczy.pl, pr
  • Data: 19-08-2014, 16:47

MicroFood, polska rodzinna firma z Ostrzeszowa, dalej inwestuje w kategorię żywności przygotowywanej metodą puffingu. Zdecydowała się na rozszerzenie swojego portfolio o Bio Banany Puffins - banany suszone próżniowo za pomocą wspomnianej metody.

REKLAMA

Wcześniej, w czerwcu tego roku, firma zdecydowała się na wprowadzenie pod tą samą marką (Puffins) produktu o nazwie Jagody Goji Puffins.

Technologia suszenia próżniowego nazywanego puffingiem jest unikatowa na skalę światową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33 stopni C). Suszenie próżniowe pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe, zdaniem MicroFood, są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 542) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH