Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Mniejszy eksport hiszpańskich warzyw

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 22-10-2009, 19:28

W sezonie od lipca 2008 roku do czerwca 2009 roku łączny wolumen eksportu hiszpańskich warzyw wyniósł 3,52 mln ton, włączając także ziemniaki. Dla porównania w sezonie 2007/08 wielkość ta wyniosła 3,76 mln ton.

Największe ilości warzyw zostały wyeksportowane w pierwszej połowie bieżącego roku - w sumie 2,28 mln ton.

Najwięcej w omawianym sezonie 2008/09 Hiszpanie wyeksportowali pomidorów - 827,5 tys. ton oraz sałaty - ponad 544,3 tys. ton. Pozostałe wysłane ilości stanowiła słodka papryka - 440,8 tys. ton, ogórki - 425,3 tys. ton, niecałe 297,0 tys. ton kapusty, ponad 252,0 tys. ton cebula oraz 231,7 tys. ton cykoria i ponad 101,0 tys. ton marchew.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 820) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH