Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Mróz zmniejszy produkcję cukru w Rosji?

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 23-01-2012, 15:17

Rosyjski instytut rynków rolnych IKAR szacuje, że produkcja cukru w Rosji w sezonie 2011/12 wyniesie między 4,6 a 5,15 mln ton. Tak duża różnica wynika z nieprzewidywalnego czynnika pogodowego. Wszystko zależy od mrozu - informuje FAMMU/FAPA.

Ze zmarzniętych buraków cukrowych można wytwarzać cukier, ale zmrożone korzenie tracą zawartość cukru i przez to wyniki produkcyjne mogą być
gorsze.

Do połowy grudnia 2011 r. do rosyjskich cukrowni trafiło prawie 37,4 mln ton buraków cukrowych. Z nieco ponad 32 ton surowca otrzymano wówczas prawie 4,2 mln ton cukru, czyli o 57 proc. więcej niż rok wcześniej.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 087) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH